Tour de France

INEOS skifter navn inden Tour de France

Når Tour de France starter i slutningen af august, stiller INEOS til start med et nyt udseende.

Team Sky blev til Team INEOS, som nu bliver til INEOS Grenadiers.

Det oplyser det britiske cykelhold i en pressemeddelse. Holdet tager det nye navn i brug, når Tour de France starter.

Navneændringen kommer som led i promoveringen af den nye 4x4 SUV, der er designet og bliver produceret af INEOS Automotive, som ejes af milliardæren Jim Ratcliffe, der også ejer cykelholdet.

Ifølge de to italienske medier Tuttobiciweb og Spaziociclismo skifter rytterne de røde og sorte dragter ud med nogle, der er præget af blå farver, hvor navnet 'Grenadiers' kommer til at dominere trøjen.

Rytterne fortsætter dog i de røde og sorte farver ved Vuelta a Burgos, som er holdets første løb efter coronapausen. Det løb finder sted i næste uge.

Stærkt Tour-hold til start

Team INEOS Grenadiers kommer til at stille med tre stjerneryttere i de nye trikoter, der skal dele kaptajnrollen i årets udgave af verdens største cykelløb. Både Chris Froome, Egan Bernal og Geraint Thomas har alle stået i gult på podiet i Paris. Tilsammen har de taget sejren i Touren seks gange.

Selvom det er tre herrer, der alle har prøvet at vinde og har ambitioner om det igen, er holdets tekniske direktør, Carsten Jeppesen, sikker på, at det ikke skal blive noget problem at dele rollen.

- Og det her med at det bliver afgjort ude på vejen, det kan godt lyde lidt som en floskel, men langt hen ad vejen er det jo sådan, det er – at den bedste mand vinder. Og jeg tror egentlig, at de har så meget respekt for hinanden alle tre, at det ikke bliver noget problem, siger Carsten Jeppesen til TV 2 SPORT.

Samtidig bliver der Froomes sidste tour for holdet, da han skifter til Israel Start-Up Nation i udgangen af året.

Tidligere navne

  • 2020-?: INEOS Grenadiers
  • 2019-2020: Team INEOS
  • 2014-2019: Team Sky
  • 2011-2013: Sky Procycling
  • 2010: Sky Professional Cycling