Direktør forventer løsning på dansk Tour-start inden for de nærmeste uger

Direktøren for den danske Tour-start, Alex Pedersen, vil ikke kommentere spekulationerne om, at Bretagne er blevet tilbudt starten i 2021.

De danske landeveje skal efter planen lægge asfalt til de tre første Tour de France-etaper i 2021.

Men ifølge det franske medie Le Télégramme er den danske Tour-start nu kommet i fare, efter at dette års OL og EM i fodbold er blevet udskudt til 2021 på grund af coronapandemien.

Mediet skriver, at ASO, der er organisationen bag Tour de France, har tilbudt den franske region Bretagne at afholde starten på næste års løb som en plan B. Årsagen til, at der er opstået tvivl om den danske start på Tour de France, er, at ASO ønsker at begynde løbet en uge tidligere for at undgå et overlap med OL i Tokyo.

Et ønske, som man ikke har kunnet opfylde fra dansk side.

TV 2 SPORT har været i kontakt med direktøren for den danske Tour-start, Alex Pedersen, men han ønsker ikke at kommentere historien fra Le Télégramme. Han siger dog, at der forventes en afklaring inden længe.

- Vi kan ikke deltage i spekulationer. Bestyrelsesformand Frank Jensen har sendt et brev til ASO med den danske holdning, hvor vi giver udtryk for, at det er meget svært at flytte de danske datoer. Vi kommer med en samlet melding, når der foreligger en konkret løsning – hvilket forventeligt sker indenfor de nærmeste uger, skriver Alex Pedersen i en SMS.

En fremrykning af Tour de France vil betyde logistiske problemer i København, fordi byen, hvor Tourens første etape efter planen skal køres, i den pågældende periode er vært for flere kampe ved EM i fodbold.

Frank Jensen afviste ønske i et brev

Københavns overborgmester, Frank Jensen, afviste i juni det franske ønske om at rykke starten en uge tilbage.

- På vegne af partnere for den danske Grand Départ må jeg informere dig om, at det ikke er en realistisk løsning at rykke datoerne for Grand Départ med en uge, skrev overborgmesteren i et brev til Tour de France-direktøren, Christian Prudhomme, som TV 2 SPORT har fået aktindsigt i.

TV 2 SPORT har forsøgt at kontakte Københavns overborgmester, Frank Jensen, men han er på ferie. Borgmesterens presseafdeling oplyser, at han ikke har nogen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

ASO er ligeledes forsøgt kontaktet, men de er ikke vendt tilbage på TV 2 SPORTs henvendelse.

Bretagne vil fejre Hinaults fødselsdag

Regionen Bretagne har tidligere udtrykt ønske om at få Tour-starten, den såkaldte Grand Depart, i 2024 eller 2025.

I 2024 fylder regionens store cykelhelt Bernard Hinault 70 år. Hinault vandt Touren fem gange i løbet af karrieren.

Hvis Bretagne skulle ende med at få tildelt næste års Tour-start, er det ikke ensbetydende med, at det franske etapeløb slet ikke kommer til Danmark. Le Télégramme skriver, at ASO og de danske repræsentanter i øjeblikket diskuterer, hvornår løbet eventuelt vil kunne starte på dansk grund.