Tour de France

Ekspert mener ikke, at eventuel udskydelse af dansk Tour-start er skidt

For flere af de danske profiler kan det være positivt, hvis den danske Tour-start bliver udskudt, mener Chris Anker Sørensen.

Det er 24 år siden, der for første gang var tale om en mulig Tour de France-start i Danmark, og i 2021 skulle forløsningen så endelig komme.

Nu har Københavns overborgmester Frank Jensen bekræftet over for TV 2 SPORT, at organisationen bag Tour-starten i Danmark forhandler med ASO om at rykke den danske start et eller flere år frem.

Efter planen skal Touren starte med en prolog i Københavns gader efterfulgt af to landevejsetaper. Derfor kan tempostærke ryttere drømme om den gule trøje med et godt resultat på prologen.

Derfor vil en eventuel udskydelse af starten i Danmark ikke nødvendigvis være negativ, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Hvis man ser helt nøgternt på det, kan man sige, at en rytter som Mikkel Bjerg, som kører en vanvittig god enkeltstart, i dette tilfælde et år mere til at falde på plads på World Touren.

- Det samme med Kasper Asgreen og Søren Kragh, som vi også drømmer om kan tage den gule trøje på enkeltstarten i København. De tager heller ikke skade af, at der lige går et år til.

21-årige Mikkel Bjerg, der har vundet U23-VM i enkeltstart tre år i træk, kører i år sit første år på World Touren hos UAE-Emirates.

Cykelekspert Rolf Sørensen og cykelkommentator Dennis Ritter besigtiger 1. etape af Tour de France 2021. Video: TV 2 SPORT

Kan skabe større opmærksomhed

En eventuel udskydelse af Tour-starten i Danmark kan også have andet end sportslige fordele.

Næste år skal København nemlig også være vært for fire kampe ved det udskudte EM i Fodbold, hvorfor den danske hovedstad er pakket til bristepunktet.

- Hvis det bare blev rykket et enkelt år, kommer det heller ikke i karambolage med EM i fodbold og kan måske gøre, der potentielt kan laves endnu større fest ud af det, fordi så er det kun det, der sker.

- Så vil man slippe for at dele opmærksomheden med et andet stort event, siger Chris Anker Sørensen.

Et fransk medie skrev torsdag, at den franske region Bretagne er blevet tilbudt at overtage Tour de France-starten i 2021.