Tour de France

Borgmestre er klar på at rykke dansk Tour-start til 2022

Hvis alternativet er ingen dansk Tour-start, så er det bedst at rykke det til 2022, siger tre borgmestre.

Fredag sagde Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), til TV2, at Grand Depart - selskabet der arrangerer den danske Tour-start - forhandler med Tour de France-arrangøren ASO om at udskyde den danske start på verdens største cykelløb til 2022.

Sønderborg, Nyborg og Vejle er nogle af de byer, der nu muligvis må indstille sig på at vente yderligere et år med at få besøg af Tour de France-karavanen.

Borgmestrene i de tre kommuner kan godt se fidusen i at rykke starten på det store cykelløb til 2022.

- For det første var det en overraskelse at få det at vide igennem et fransk medie. Men vi har selvfølgelig tænkt tanken. Når det lige bundfalder sig, er det nok det bedste at fokusere på 2022 og så sikre, at det sker i 2022, siger Sønderborg Kommunes borgmester, Eric Lauritzen (S), til TV 2.

Også i Vejle kan man se det positive.

- Vi er konstruktivt indstillet på at finde den bedste løsning, siger borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen (V), til Ritzau.

Nyborgs Borgmester, Kenneth Muhs (V), medgiver, at det er den bedste løsning, hvis alternativet er, at den danske Tour-start kolliderer med den danske afholdelse af EM i fodbold, og at løbsstarten derfor slet ikke vil være mulig.

- Hvis den anden mulighed er at sige, at vi bliver nødt til at rykke det en uge frem, og det ikke kan løses på grund af EM, og at vi derfor mister Tour-starten i Danmark, så er det en dårlig løsning, siger Kenneth Muhs.

Også Tomas Breddam, som er borgmester i Roskilde Kommune, er positiv over for forslaget.

- Vi er rigtig optaget af at få Tour de France til Roskilde. Et af forslagene, vi bliver stillet over for nu, er at flytte det til 2022. Det kan vi sagtens få til at fungere, siger han.

IOC ville ikke flytte OL-linjeløb

Tour-arrangøren ASO har spurgt de danske arrangører, om der er mulighed for at flytte den danske Tour-start fra 2. juli til 25. juni.

Ellers slutter Tour de France nemlig først 25. juli, hvilket kolliderer med landevejsløbet ved OL, der begynder 23. juli.

ASO har også forsøgt at få Den Internationale Olympiske Komité (IOC) til at bytte rundt på landevejscykling og banecykling i OL-programmet, så Tour-rytterne kunne nå til Tokyo efter Touren og deltage i OL-løbet på landevej.

Det har IOC sagt nej til.

Problemet med at fremrykke den danske Tour-start en uge er, at den i så fald vil kollidere med optakten til den sidste af de fire EM-kampe, der skal spilles i København.

Ikke muligt at rykke dansk Tour-start

Ledelsen af den danske Tour-start har tidligere meddelt Tour-arrangøren ASO, at det på grund af EM i fodbold ikke er muligt at rykke Tour-starten en uge.

Og fredag sagde Frank Jensen, at det lige nu virker mest realistisk, at Tour-starten i Danmark skubbes til 2022.

Han slog dog fast, at der kun ændres i planerne, hvis alle de implicerede start- og målbyer nikker ja. Og hvis økonomien hænger sammen.

Start- og målbyerne på Tour-etaperne i Danmark er København, Vejle, Sønderborg, Nyborg og Roskilde.