Cykling

Nibali udpeger Fuglsang og to andre stjerner som Giro-rivaler

Richard Carapaz, Jakob Fuglsang og Simon Yates. Det er Nibalis største konkurrenter. Scanpix

Det udskudte Giro d'Italia kommer til at have flere stjerner på deltagerlisten, og snakken om titlen er allerede gået i gang.

Han har vundet Giro d’Italia to gange før, og i år går han efter den tredje titel.

Den italienske stjerne Vincenzo Nibali har planlagt sin sæson på den anden side af coronapausen efter sit hjemlands Grand Tour som det absolutte højdepunkt.

For at vinde løbet, kræver det, at han slår flere af sportens største navne, og det er han udmærket klar over. Han fremhæver således blandt andre sin tidligere holdkammerat Jakob Fuglsang som en hård konkurrent.

- Jeg forventer stærk modstand fra folk som Richard Carapaz, Jakob Fuglsang og Simon Yates, siger den 35-årige Trek Segafredo-rytter på holdets hjemmeside.

35-årige Fuglsang har i år droppet Tour de France for i stedet at satse på klassementsdrømmen i Giro d’Italia. Samme valg har Nibali truffet.

Evenepoel kan blive den store overraskelse

Foruden de tre velkendte navne ovenfor fremhæver han cykelsportens vel nok mest lovende talent, som for første gang prøver kræfter med en Grand Tour. Det er naturligvis kometen Remco Evenepoel, hvis talent indtil videre ingen grænser har haft.

Sådan så det ud, da Remco Evenepoel vandt anden etape af Belgien Rundt i 2019. Nu går han efter Giro-succes.

Han kan ifølge Nibali blive ”den helt store overraskelse”.

- Han er stærk, og han er gået ind til cykling med personlighed. Jeg kan lide ham. Kun vejen vil vise, hvordan han kan gøre sig gældende i et tre uger langt løb.

Må ikke undervurdere outsidere

Vincenzo Nibalis to sejre i Giroen kom tilbage i 2013 og 2016. Han har også vundet Tour de France i 2014 og Vuelta a España i 2010 som 25-årig. Til sammenligning var Remco Evenepoel teenager, indtil januar i år.

- Udover Remco er det ikke godt at undervurdere outsidere.

En outsider vandt netop Giro d’Italia sidste år i form af Richard Carapaz. Ecuadorianeren stiller også til start i år, hvor han har skiftet Movistar ud med INEOS.

Giro d’Italia begynder 3. oktober i Monreale på Sicilien.