Cykling

To ryttere trukket ud af spansk etapeløb kort inden start

Israel-holdet har kun fem ryttere med til start. Jalaa Marey / Ritzau Scanpix

Israel Start-Up Nation har trukket to ryttere ud af Vuelta a Burgos kort inden løbstart i frygt for coronasmitte.

Du kan se Vuelta a Burgos på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

I over fire måneder har de professionelle cykelryttere skrabet i asfalten i ængstelse for at komme til at køre løb igen.

Tirsdag har syv ryttere fra 22 hold fået chancen i Vuelta a Burgos, men inden løbet overhovedet var skudt i gang, fik coronavirussen indflydelse på løbet.

Israel Start-Up Nation har nemlig trukket to ryttere, Itamar Einhorn og British Alex Dowsett, ud af løbet. Dermed har Israel-holdet kun fem ryttere med til start. Det skriver holdet på sin Facebook-side.

Ingen af de to ryttere er testet positive for covid-19, men det er holdkammeraten Omer Goldstein, som de to ryttere har været i tæt kontakt med. Dermed har holdet taget disse forholdsregler, da svarene på Einhorns og Dowsetts prøver ikke var kommet inden løbsstart.

- Selvom det smerter i mig at se disse ryttere misse løbet, er vi nødt til at undgå alle risici og dermed være ekstremt forsigtige, siger sportsdirektør Oscar Guerrero.

ISN IS RACING IN BURGOS - WITH ONLY 5 RIDERS - BUT WITH FULL COMMITMENT AND DRIVE! The full story: Team ISN has...

Posted by Israel Start-Up Nation / Israel Cycling Academy on Tuesday, July 28, 2020

Dowsett ærgrer sig over udfaldet, men kalder det den eneste rigtige beslutning.

- Det er en stor skuffelse, at jeg ikke er til start i Vuelta a Burgos. Men med selv den mindste risiko for, at jeg indleverede en positiv prøve, fik os til at træffe beslutningen. Holdet tog den rigtige beslutning, for at vores lille boble kan forblive intakt, siger briten.

De tilbageværende ryttere for Isreal-holdet er Davide Cimolai, Rick Zabel, Ben Hermans, Daniel Navarro og Tom van Asbroeck. De skal alle have mundbind på, når de ikke er på cyklen, hvor det dækker mund og overskæg.