Cykling

Yderligere tre ryttere tages ud af etapeløb efter kontakt med coronasmittet

Sebastian Molano er en af de tre UAE Team Emirates-ryttere, der nu må forlade Vuelta a Burgos. Joaquin Sarmiento / Scanpix Denmark

Tre colombianere er blevet sendt hjem fra Vuelta a Burgos efter at have været i kontakt med en coronasmittet.

Du kan se Vuelta a Burgos på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Tre ryttere fra cykelholdet UAE er hevet ud af etapeløbet Vuelta a Burgos, der begyndte tirsdag.

Det oplyser holdet i en pressemeddelelse onsdag.

Det drejer sig om colombianerne Sebastian Molano, Cristian Munoz og Camilo Ardila, der er blevet sendt hjem og således ikke er til start på onsdagens 2. etape.

- De tre colombianske ryttere har for nylig været i kontakt med en person, som i går viste sig at være smittet med covid-19. I henhold til holdets og UCI's (Den Internationale Cykelunion, red.) retningslinjer blev de tre ryttere isoleret, sendt hjem og vil gennemgå en ny test, skriver UAE.

Cykelsporten er så småt ved at komme på hjulene igen, men det sker under strenge sikkerhedsforanstaltninger. Alle ryttere skal kunne fremvise negative coronatest, der er taget henholdsvis tre og seks dage før hvert løb i UCI's to øverste løbskategorier.

UAE oplyser, at de tre rytteres test før løbsstarten var negative.

Flere ryttere er allerede sendt hjem

Allerede inden Vuelta a Burgos begyndte tirsdag, fik coronavirussen indflydelse på løbet.

Her valgte Israel Start-Up Nation nemlig at trække to ryttere, Itamar Einhorn og Alex Dowsett, ud af løbet. Dermed havde Israel-holdet kun fem ryttere med til start.

Ingen af de to ryttere er testet positive for covid-19, men det er holdkammeraten Omer Goldstein, som de to ryttere har været i tæt kontakt med. Dermed har holdet taget disse forholdsregler, da svarene på Einhorns og Dowsetts prøver ikke var kommet inden løbsstart.

- Selvom det smerter i mig at se disse ryttere misse løbet, er vi nødt til at undgå alle risici og dermed være ekstremt forsigtige, siger sportsdirektør Oscar Guerrero.

Dermed er fem ryttere indtil videre trukket ud af løbet på grund af coronavirus.