Cykling

Fænomen sætter stjerner på plads på bjergetape

Da 20-årige Remco Evenepoel satte et angreb ind med 1,9 kilometer til mål, var der ikke længere tvivl om etapens udfald.

I suveræn stil kørte Remco Evenepoel sig torsdag i spidsen af etapeløbet Vuelta a Burgos.

Det gjorde han på 3. etape, som skulle afgøres op ad Picón Blanco-stigningen. På den første store bjergetape efter genstarten af cykelsporten efter coronavirussen viste den kun 20-årige Deceuninck-Quick Step-rytter, at han ikke har ligget på den lade side under pausen.

Med 1,9 kilometer til mål måtte satte han et angreb ind, og hurtigt stod det klart, at det var et afgørende et af slagsen.

- Jeg lå på grænsen. Men hvis ikke man prøver, vinder man ikke - så jeg prøvede og vandt. Det var satset, men uden sats vinder man ikke, siger belgieren efter etapen.

Ingen af stjernerne kunne følge med cykelsportens vel nok største talent, der udover etapesejren også fører løbet med 18 sekunder ned til George Bennett, som endte på etapens andenplads. Mikel Landa blev nummer tre.

Sidevind skabte splittelser

Det var ikke kun afslutningen, der var spændende. Undervejs på etapen skabte sidevind nemlig kaos i feltet.

3. etape, top-10.

Det gik hårdest ud over den lille INEOS-bjergrytter Ivan Ramiro Sosa, som slet ikke kunne følge med i den hårde vind. Dermed røg en af de største favoritter til etapesejren hurtigt ud af ligningen.

Der er to etaper tilbage af Vuelta a Burgos. 4. etape er ikke så udfordrende som torsdagens bjergetape, mens 5. etape igen byder på stigninger.