Cykling

Mads Pedersen vil både vinde DM og klassiker i 'vildt hårdt' efterår

Mads Pedersen spår et presset efterår, hvor der ikke er mange dage mellem de løb, han skal deltage i.

Mads Pedersen slækker bestemt ikke på ambitionerne i år, selvom cykelkalenderen har fået sig noget af en overhaling på grund af coronavirus.

I øjeblikket tester han formen af i Vuelta a Burgos, inden det gælder Polen Rundt og så Tour de France, som starter den 29. august. Først herefter går det for alvor løs for den forsvarende verdensmester på landevej.

- Jeg vil vinde DM igen, siger Pedersen til Cyclingnews.

Derefter er blikket stift rettet mod klassikerne, der i år er rykket fra foråret til oktober.

- Jeg kører selvfølgelig også klassikerne for at vinde. Jeg vil vinde en klassiker i år for at vise, hvad jeg ikke kunne vise i foråret, siger han.

Tætpakket kalender i vente

Coronakrisen har resulteret i et intenst efterårsprogram, hvor ryttere og hold nøje må prioritere, hvad der skal satses på.

På forhånd har Mads Pedersen betænkeligheder ved efteråret, hvor nøglen til succes bliver at få det maksimale ud af de korte perioder, hvor der ikke er løb.

- Det bliver vild hårdt de næste to-tre måneder. Der er 45 løbsdage på to og en halv måned.

- Det havde måske været bedre, hvis Touren kun var to uger lang, for så havde der været en uge mere før VM og BrinckBank Tour (der starter 29. september, red.), men nu må vi se. Det vigtigste i denne sæson bliver at få restitueret ordentligt. Hvis du klare det, står du godt når vi når ind i oktober, siger danskeren.

Sådan køres klassikerne

  • 30 september: Flèche Wallonne
  • 4. oktober: Liège-Bastogne-Liège
  • 10. oktober: Amstel Gold Race
  • 18. oktober: Flandern Rundt
  • 25. oktober: Paris-Roubaix