Cykling

Profil på Danmarks største hold uden løn fra september: - Jeg mister stort set det hele

Riwal Readynez-ryttere anno 2019. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Direktøren for Riwal Readynez har svært ved at se holdet overleve til næste år, hvis der ikke bliver tilført nye midler.

Rytterne på det danske cykelhold Riwal Readynez har indvilget i ikke at få udbetalt løn fra 1. september og resten af sæsonen.

Det sker i håbet om, at kontinentalholdet, der er hårdt presset af coronakrisen, kan overleve ind i næste sæson.

Men rytternes hjælpende hånd rammer dem selv hårdt, for det betyder samtidig, at de bliver ansat uden en månedlig indkomst.

- Jeg mister stort set det hele. Det er mit indtægtsgrundlag. Jeg ved jo, at holdet kæmper for at fortsætte næste år, men man tænker jo lidt: ’Jamen fortsætter det, når de ikke kan udbetale løn i år?’, siger Riwal-rytteren Rasmus Quaade til TV 2 SPORT.

- Jeg har gjort mig mange overvejelser. Jeg har jo regninger, der skal betales. Heldigvis har jeg job som lærervikar ved siden af, og det prøver jeg at skrue op for, men det er for usikkert som indtægtskilde, for man jo ikke kan være sikker på at blive kaldt på arbejde.

Kæmper for overlevelse

Riwals direktør, Stefan Kromann, fortæller, at lønkronerne skal bruges på at komme ud og køre cykelløb resten af sæsonen.

Samtidig lyder aftalen med rytterne, at de er garanteret arbejde næste år, hvis altså holdet overlever. Det er endnu ikke på plads.

- Vi er home safe i år, hvor vi alle bider i det sure æble, og jeg synes, det her et udtryk for stor tillid på holdet. Vi kæmper for hinanden i år, på de måder vi kan, og så har rytterne også en kontrakt i 2021 på den normale aftale.

- Men vi kan ikke fortsætte på det her, hvis der ikke bliver tilført noget i 2021. Så bliver det svært at se, at der er et hold på det her niveau, siger Stefan Kromann til TV 2 SPORT.

Ifølge direktøren er holdet dog på nuværende tidspunkt tættere på overlevelse end på lukning.

Kan koste karrieren

For Rasmus Quaade er det dog bedre at være på et hold uden løn, end slet ikke at være på hold, hvor lønnen i så fald havde været præcis den samme.

Men den 30-årige rytter - der også er på kontrakt hos Riwal Readynez i 2021 - frygter, at hans alder kan koste den videre karriere, såfremt Danmarks største cykelhold må lukke.

- Det kan det. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde et andet hold. Jeg håber virkelig ikke, at det ender sådan, men ja, det kan godt betyde, at jeg ikke kan fortsætte som professionel rytter på et professionelt hold.

- Jeg er meget usikker. Jeg kunne godt fortsætte, til jeg er 40, men når man er 30, tænker holdene, at man er lidt ældre. Det bliver enormt svært for mig at finde et andet hold, hvis Riwal lukker, siger Quaade.