Cykling

Mørkøv-styrt i kaosafslutning

Michael Mørkøvs styrt med én kilometer til målstregen skabte kaos på 4. etape af Vuelta a Burgos.

Den irske sprinterstjerne Sam Bennett fik en tiltrængt og noget anderledes sejr på fredagens 4. etape af Vuelta a Burgos.

Normalt bliver han kørt i stilling til massespurter af blandt andre sin danske leadout-mand, Michael Mørkøv, men fredag var han nødsaget til at tage sagen i egen hånd, da danskeren styrtede med én kilometer til mål.

Det gjorde Bennett på fremragende vis, da han kørte væk fra konkurrenterne og tog en solosejr med en flok jagtende sprintere bag sig. De var dog fire sekunder for langsomme.

- Det var en hård finale. Virkelig varmt. Desværre styrtede Michael i sidste sving, men hele holdet gjorde det fantastisk i dag, og i det sidste sving var vi, hvor vi ønskede at være.

- Efter styrtet kiggede jeg rundt for at se, hvem der var med mig. Det hele var nærmest i pause i et sekund, så jeg besluttede mig for at angribe. Det var meget hårdere, end jeg forventede, men jeg er meget glad for at tage sejren hjem, siger Bennett.

Resultatet af 4. etape.

Mørkøv hurtigt oppe efter styrt

Den 29-årige irske mester kører sin første sæson for verdens mest vindende cykelhold, Deceuninck-Quick, og det er hans tredje sejr.

Michael Mørkøv styrtede i et sving lige før kilometerporten, og på de noget begrænsede tv-billeder så det ud, som om den danske mester var første mand i asfalten.

Han var dog hurtigt oppe igen og kunne altså glæde sig over, at hans Deceuninck-Quick Step-kaptajn vandt etapen.

Lørdag venter sidste etape af Vuelta a Burgos, hvor bjergene igen vender tilbage. Dagens etapevindere har også manden i førertrøjen i form af Remco Evenepoel.