Cykling

Belgisk stjerneskud vinder Vuelta a Burgos

Remco Evenepoel vinder Vuelta a Burgos 2020 samlet, mens Ivan Sosa lørdag vandt femte og sidste etape.

20-årige Remco Evenepoel fra Deceininck-Quick-Step-holdet vinder Vuelta a Burgos 2020.

Det står klart efter lørdagens femte og sidste etape i det spanske etapeløb. En etape, der blev vundet af sidste års samlede vinder, Ivan Sosa, fra Ineos-mandskabet.

Evenepoel var ellers tæt på at blive sat på den afgørende stigning på sidste etape, hvor løbets nummer tre, Mikel Landa, angreb den unge belgier. Men den mission lykkedes ikke for Landa, der dog tog andenpladsen på lørdagens afgørende etape efter Ivan Sosa.

- Missionen blev gennemført. Jeg måtte lide og kæmpe for det, men bagefter føles det skønt, siger Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel blev nummer tre på etapen - blot to sekunder efter Mikel Landa på andenpladsen. Og dermed cementerede belgieren altså sin førsteplads i den samlede stilling i løbet.

Det unge belgiske stjerneskud vinder med 30 sekunders margin ned til Mikel Landa på andenpladsen og over et minut ned til Joao Almeida på tredjepladsen.

Oprejsning til Sosa

Ineos-rytteren Ivan Sosa viste stor styrke på lørdagens afgørende stigning, da han med stor overbevisning trak fra Landa og Evenepoel og kørte alene mod toppen.

Det er tredje år i træk, at han vinder den afsluttende etape i Vuelta a Burgos.

Colombianske Sosa har ellers haft et vanskeligt løb, hvor han aldrig for alvor fik kørt sig i stilling som potentiel samlet vinder. Sosa var ellers den helt store forhåndsfavorit, da colombianeren vandt løbet i både 2018 og 2019.

- Jeg kender denne stigning ret godt, og jeg ville gerne have vundet hele løbet for tredje gang. Da det ikke var muligt, så gik jeg efter etapesejren.

- Vi kørte alle lige til kanten, og jeg er glad for, hvordan det hele endte til sidst, siger Ivan Sosa.