Cykling

Fuglsang knækket til sidst: Belgier vinder stort endagsløb

Den belgiske cykelrytter Wout van Aert vandt lørdag endagsløbet Strade Bianche. Løbet var det første på World Touren efter coronapausen.

Den belgiske cykelrytter Wout van Aert (Jumbo-Visma) løb med sejren, da cykelstjernerne lørdag vendte tilbage til landevejen.

Det skete i det italienske endagsløb Strade Bianche.

Løbet var det første på cykelsportens World Tour, efter at coronavirusudbruddet satte alle løb på pause i foråret.

Normalt køres det i marts, men det var i år altså blevet udskudt med flere måneder. Derfor blev dette års Strade Bianche også afviklet i bagende hede på de italienske landeveje, hvor termometeret undervejs viste 37 grader.

Det betød samtidig, at de lyse grusveje, som er del af ruten og et af løbets kendetegn, var usædvanligt hårde og tørre.

Efter en række udbrud først på dagen blev en favoritgruppe etableret, da løbet gik ind i sin afgørende fase.

Fuglsang med i favoritgruppen

Den var Jakob Fuglsang en del af, og med sig havde han øvrige stærke forhåndsfavoritter som belgiske Wout van Aert (Jumbo-Visma) og tyske Maximilian Schachmann (Bora).

Mod slutningen satte Wout van Aert sit afgørende angreb ind, og det var der ikke nogen af de andre, der kunne besvare.

Jakob Fuglsang, der tidligere selv havde forsøgt at angribe, blev sat af og endte med at komme ind som nummer fem knap tre minutter efter vinderen.

Den italienske mester, Davide Formolo (UAE), kom ind på andenpladsen foran Maximilian Schachmann (Bora), mens Alberto Bettiol (EF) blev nummer fire.

Løbet blev afsluttet med en stejl stigning og sluttede ved Piazza del Campo ved rådhuset i den italienske by Siena i Toscana.

Der blev lørdag også kørt Strade Bianche på kvindesiden. Her blev danske Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ) nummer syv.

Efter at stribevis af cykelløb blev aflyst i foråret og først på sommeren, skal der nu køres en masse i sensommeren og efteråret.

Blandt andet skal de store etapeløb i Frankrig, Spanien og Italien afvikles, og det samme skal en lang række klassikere.