Cykling

Mørkøv blev overrasket, da han skabte kaos i finalen

Michael Mørkøv lykkedes ikke med at korrigere, da han fredag blev overrasket over placeringen af kilometerporten i svinget, hvor han styrtede.

Med én kilometer til mål på fredagens 4. etape af Vuelta a Burgos gik det galt for danske Michael Mørkøv, da han pludselig røg i asfalten.

- Det var selvfølgelig smadderærgerligt, at cyklen skred for mig i et af de sidste sving, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Styrtet skete i et skarpt sving, og danskeren røg heldigvis tilpas blødt ned på den spanske asfalt til, at han ikke tog fysisk skade af styrtet.

Et styrt, der opstod, fordi han ikke havde regnet med, at kilometerporten skulle ende med at blive en forhindring i afslutningen.

- Jeg blev overrasket over kilometerporten, som stod lidt længere ude på vejen, end jeg regnede med. Så jeg var på vej med et lidt for stort sving rundt og blev nødt til at korrigere midt i svinget, og det gjorde, at cyklen skred under mig.

Kilometerportens fødder gjorde vejen smallere, og det overraskede Mørkøv.

Perfekt udførsel indtil styrtet

Timingen for styrtet kunne næsten ikke have været sket på et værre tidspunkt.

I en hektisk finale var hans Deceuninck-Quick Step-mandskab i gang med at forberede sig på massespurten, og det gik glimrende lige indtil danskerens styrt.

Her havde holdet ifølge danskeren timet det perfekt, og de ”kom ind til det vigtige sving ved kilometerporten som nummer et, to og tre.”

Selvom styrtet ødelagde en ellers perfekt timet afslutning, slap han for at føle sig som skurken efter etapen. Holdets sprinter, Sam Bennett, tog nemlig sagen i egen hånd og kørte solo i mål.

- Heldigvis slap Sam forbi og kørte en ufatteligt flot spurt helt nede fra bunden af bakken. Vi er stolte over at vinde i dag (fredag, red.), selvom jeg selvfølgelig hellere havde trukket ham op til målstregen end at rulle rundt på asfalten, siger Mørkøv.

Lørdag afgøres Vuelta a Burgos, når der er bjerge på programmet på 5. etape. Den kan ses fra klokken 14.55 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.