Cykling

Kvindelig toprytter gennemførte løb på mandlig kollegas cykel efter tyveri

Ellen Van Dijk har mange sejre på CV'et. Hun har blandt andet vundet VM, EM og det hollandske mesterskab i enkeltstart, mens hun også har sejret i Flandern Rundt tidligere i karrieren. Jean-sebastien Evrard / Scanpix Denmark

Ellen van Dijk tog Koen de Korts cykel i brug under Strade Bianche, og det rakte til en 17.-plads for hollænderen.

Trek-Segafredo fik en forfærdelig optakt til kvindernes udgave af Strade Bianche, da hele seks cykler blev stjålet natten til lørdag.

Derfor måtte holdet sende flere ryttere ud på reservecykler, men det gjaldt ikke Ellen van Dijk. Hendes reservecykel er nemlig markant anderledes end den oprindelige cykel, så der blev lynhurtigt lagt en anden plan for hende.

- Det er derfor, jeg nu cykler på Koen de Korts cykel (cykelrytter på Trek-Segafredos herrehold, red.). Cyklen er blevet konverteret til min størrelse, så nu kan vi komme i gang, sagde Ellen van Dijk ifølge NOS inden starten.

Vær sød ikke at sætte nogen wattrekorder på den cykel, jeg ikke kan slå igen

Koen de Kort

Ellen van Dijk stillede altså op på en lånt cykel, og på Twitter skrev hun i en sjov tone, at hun slet ikke havde nået at fortælle Koen de Kort om løsningen.

Den mandlige kollega havde dog langt fra noget imod, at Ellen van Dijk, der måler 182 centimeter, kørte på hans cykel. Han havde dog et enkelt krav.

- Så Ellen van Dijk kører på min cykel i Strade Bianche. Vær sød ikke at sætte nogen wattrekorder på den cykel, jeg ikke kan slå igen. Og held og lykke - den cykel fortjener en sejr, skrev Koen de Kort på Twitter med et smil i øjet.

'Cyklen var virkelig, virkelig god'

Ellen van Dijk forsøgte sig undervejs i løbet med flere angreb og var meget synlig i cykelløbet. Med omtrent 15 kilometer til mål var der dog kun to ryttere tilbage i kampen om sejren: Annemiek Van Vleuten og Mavi Garcia.

For andet år i træk kunne Annemiek Van Vleuten stille sig øverst på podiet, og hun blev dermed den første rytter til at vinde to år i streg. Ellen van Dijk endte som nummer 17.

- Cyklen var virkelig, virkelig god. Denne morgen var selvfølgelig en smule stresset med de stjålne cykler, men Koens cykel var ikke et problem.

- Undskyld Koen, den er lidt beskidt. Jeg vil sørge for, at den bliver ren igen. Jeg håber, at nogen vil gøre det for mig, lød det fra hollænderen efter løbet på holdets Twitter.

Iført regnbuetrøjen passerede Annemiek van Vleuten som den første målstegen i Strade Bianche.

Lignende scenarie sket tidligere

Faktisk er det ikke første gang, at Ellen van Dijk har været indblandet i et særpræget udlån.

I 2018 var Jos van Emdens bagage blevet væk inden enkeltstarten ved EM. Derfor endte han med at låne en dragt af netop Ellen van Dijk, som var blevet europamester hos kvinderne.

Han kunne dog ikke gøre hende kunsten efter og måtte tage til takke med en ottendeplads.