Asgreen jubler over udskydelse af dansk Tour-start: - Kun en fordel

Mandag blev det en kendsgerning, at den danske Tour de France-start bliver rykket fra 2021 til 2022.

Om under et år skulle de danske landeveje have lagt asfalt til tre etaper af verdens største cykelløb, Tour de France.

Men de danske cykelfans og cykelryttere skal nu væbne sig med yderligere tålmodighed. Mandag meddelte Københavns overborgmester, Frank Jensen, at den danske Tour-start endegyldigt er udskudt til 2022.

Umiddelbart så ser jeg det kun som en fordel for os

Kasper Asgreen

Det sker, fordi udskydelsen af OL til 2021 har tvunget Tour de France-ledelsen til at starte det franske etapeløb en uge tidligere. Det ønske har det danske repræsentskab ikke kunnet opfylde, da en fremrykning af Touren vil karambolere med EM i fodbold, hvor fire kampe skal spilles i Parken.

At man nu skal vente yderligere et år med at se verdens største cykelløb på dansk grund, er ikke nødvendigvis negativt, mener Deceuninck-Quick Step-rytteren Kasper Asgreen.

- Jeg synes, det er super fint, at det ikke kolliderer med OL. Så man ikke skal vælge mellem en Tour-start i Danmark, hvilket jo desværre nok ikke kommer til at ske mere end én gang i den tid, hvor jeg er cykelrytter. Det vil i hvert fald overraske mig meget.

- Umiddelbart så ser jeg det kun som en fordel for os, at det bliver rykket et år med den situation, vi står i med OL, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Får mulighed for at køre både Tour de France og OL

Hvis ikke ASO, der er organisationen bag Tour de France, havde accepteret at rykke løbet en uge frem, havde sidstedagen af det franske etapeløb ramlet sammen med linjeløbet til OL i Tokyo. Det ville derfor ikke være muligt at køre begge løb.

- OL er også kun hvert fjerde år, så det får man jo heller ikke mange chancer for at køre.

- Fordi det bliver rykket, har jeg nu forhåbentlig muligheden for at køre begge, hvis jeg har niveauet til det, siger Kasper Asgreen.

Det vides endnu ikke, hvor starten af næste års Tour de France skal afholdes. Men i slutningen af juli skrev det franske medie Le Télégramme, at Bretagne-regionen er blevet tilbudt at husere de første etaper.

"Super godt for Danmark"

Den danske Grand Départ skal nu afholdes fra 1.-3. juli 2022, hvor det fortsat forventes, at der skal køres en enkeltstart i København samt etaperne fra Roskilde til Nyborg og Vejle til Sønderborg.

Ved at rykke det danske værtsskab med et år sikrer man, at det ikke vil ramle sammen med OL eller en stor fodboldslutrunde, og det glæder Frank Jensen.

- Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere. Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når Tour-starten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand, siger Frank Jensen, der er bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen, til TV 2.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, har netop meddelt, at Tour de France-starten i Danmark bliver rykket et år. Video: TV 2 Sport

Også Kasper Asgreen kan se det positive i, at Tour de France og EM ikke skal konkurrere om opmærksomheden fra de sportsinteresserede danskere.

- Set med danske øjne er det godt, at man kan afholde så stor en begivenhed som EM i fodbold og året efter få Tour de France til Danmark. Det er super godt for Danmark at kunne vise, at vi er skidedygtige til at afholde sådan nogle arrangementer, siger Kasper Asgreen.

EM i fodbold skulle efter planen have været afholdt i år, men det blev ligesom OL og meget andet sport udskudt på grund af det globale udbrud af coronavirus.