Officielt: Tour de France-starten i Danmark er udskudt

Københavns overborgmester, Frank Jensen, har netop meddelt, at Tour de France-starten i Danmark bliver rykket et år.

Cykelfans i Danmark må vente lidt med at se 176 professionelle cykelryttere suse igennem det danske landskab.

Det store franske etapeløb Tour de France kommer nemlig ikke til at starte i Danmark i 2021, hvilket ellers var planlagt. I stedet bliver Grand Départ rykket ét år, så det nu afholdes i 2022 fra 1. til 3. juli.

Dette har Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), netop meddelt til TV 2.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre en dansk Tour-start i 2022. Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere. Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når Tour-starten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand, siger Frank Jensen, der er bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen.

Yderligere økonomiske udgifter

De danske Tour-arrangører forventer ikke ændringer for de tre danske etaper, og de fortæller, at der er fuld opbakning til udskydelsen fra de fem danske mål- og startbyer. Nu skal det nationale Tour-sekretariat have en dialog med de otte gennemkørselskommuner om de ændrede datoer.

Det fremgår ligeledes i pressemeddelelsen, at udskydelsen er forbundet med ekstra udgifter på cirka 5,8 millioner kroner til det nationale sekretariat, som staten og A.S.O. i fællesskab dækker. Derudover vil der være udgifter for de enkelte mål- og startbyer, som kommunerne selv dækker.

- Det er omkostninger ved at bringe Touren til Danmark, men der er også ved at flytte det et år. Vores sekretariat skal arbejde et år mere, og der er også andre områder, hvor omkostninger bliver øget, siger Frank Jensen til TV 2.

Jeg er glad for, at hele bestyrelsen har bakket op om, at Tour-starten flyttes

Frank Jensen, overborgmester i København

Tour-organisation ville rykke løbet

Udmeldingen og flytningen kommer efter, at Tour de France-organisationen, ASO, og den danske Tour-delegation ikke har kunne blive enige i forhandlingerne om et nyt starttidspunkt.

ASO forespurgte nemlig Københavns Kommune, om løbsstarten kunne rykkes til en uge tidligere, så det ikke karambolerer med OL, der starter 23. juli.

Dette har den danske hovedstad ikke kunne imødekomme, da det så ville ramle sammen med det danske EM-værtsskab i fodbold.

Frank Jensen fortæller også, at de har arbejdet med tre valgmuligheder i forhold til Tour-starten. De kunne vælge at rykke det en uge, hvilket ville give store problemer i forhold til EM. De kunne vælge at rykke starten til 2022, eller de kunne vælge slet ikke at få en Tour-start.

- Den sidste løsning har jeg ikke været varm på, og jeg er glad for, at hele bestyrelsen har bakket op om, at Tour-starten flyttes, siger Frank Jensen til TV 2.

Det franske medie Le Télégramme har tidligere meldt ud, at Bretagne-området er blevet tilbudt starten næste år i stedet for Danmark.