Tour de France

Tour-udskydelse har gjort Chris Froome konkurrencedygtig

Den tidligere Tour-vinder Chris Froome har fået ekstra tid til at komme sig over et alvorligt styrt sidste år.

Udskydelsen af årets Tour de France med to måneder har hjulpet cykelstjernen Chris Froome med at indhente tabt tid og blive konkurrencedygtig i dette års udgave af løbet.

Det siger Chris Froome mandag til Cyclingnews under det franske etapeløb La Route d'Occitanie. Hans første løb siden cykelsæsonen blev suspenderet i februar.

- Jeg føler, at jeg er på rette vej i forhold til Tour de France, siger Froome til Cyclingnews.

Den 35-årige brite har haft travlt med at komme sig, efter at et forfærdeligt styrt sidste år sendte ham på hospitalet i mere end tre uger med en brækket nakke, albue, lårbensknogle, hofte og flere brækkede ribben.

Styrtet har fået flere til at tvivle på, hvorvidt den tidligere Tour-vinder kunne nå at blive klar og komme i form til dette års udgave.

Tror, at han er på rette kurs

Nu har coronapandemien givet ham en uforudset, men hjælpende hånd.

- Udskydelsen af de store løb har hjulpet mig med at nå til næste skridt i forhold til at føle mig som normalt. I forhold til hvor vi er nu med kun en måned til Touren, tror jeg, at jeg er på rette kurs, siger Froome og tilføjer:

- Jeg er glad for, hvor jeg er henne.

Chris Froome har vundet Tour de France fire gange i sin karriere. Vinder han igen i år, så udligner han rekorden for fleste sejre i det franske etapeløb.

Froome har allerede annonceret, at han forlader sit hold Team Ineos ved slutningen af den her sæson.