Cykling

Froome overtaler veteran til Israel-skifte

Chris Froome har haft en finger med i spillet for at sikre Daryl Impeys underskrift på kontrakten, der sender ham til Israel Start-Up Nation i 2021.

Fra næste sæson skal sydafrikanske Daryl Impey, der vandt en Tour de France-etape sidste år, køre for Israel Start-Up Nation.

Det skal han primært, fordi holdets kommende superstjerne Chris Froome ønsker det.

- Det er ikke tit, man får mulighed for at køre sammen med én af vores sports største stjerner. Så da Chris (Froome, red.) ringede og sagde, at han stoler på mig, og at jeg ville være god at have som holdkammerat, satte jeg pris på det og vidste, at han mente det, siger Impey på sit kommende holds hjemmeside.

Impey og Froome kender hinanden fra deres fælles fortid på Barloworld-holdet, som de begge kørte for i 2008 og 2009.

En svær beslutning

De seneste ni år har 35-årige Impey kørt for australske Mitchelton-Scott, men fra den kommende sæson skifter de trygge rammer ud med en tilværelse på det nyeste World Tour-mandskab, fordi han trænger til at prøve noget nyt.

- Jeg følte, at jeg var nødt til at komme ud af min komfortzone.

- Det var ikke den letteste beslutning. Jeg gav det en stor omgang overvejelse. Men det er spændende at arbejde med et nyt hold med ny energi og nye ambitioner, siger sydafrikaneren.

Daryl Impey har skrevet under på en toårig kontrakt med det israelske mandskab.

Også Carl Fredrik Hagen, der blev nummer otte i Vuelta a España sidste år, tager turen til Israel Start-Up Nation fra Lotto Soudal.