Cykling

Komet storroses af Tour-vinder: - Han ødelægger alt

Remco Evenepoel skal i år køre Giro d'Italia, der bliver belgierens første Grand Tour.

Han er bare 20 år gammel, men alligevel er CV'et allerede fyldt med sejre og imponerende bedrifter.

Belgiske Remco Evenepoel har taget den internationale cykelverden med storm. I 2019 vandt han EM-guld og VM-sølv i enkeltstart samt endagsløbet Clásica San Sebastian. I år har han kørt tre mindre etapeløb og vundet dem alle - senest det stjernespækkede Vuelta a Burgos.

Han er lille, og han vejer ikke mere end 60 kilo, men han ødelægger alligevel alt

Egan Bernal

Præstationer, der nu har fået den forsvarende Tour de France-vinder, Egan Bernal, til at storrose Deceuninck-Quick Step-rytteren.

- Remco bryder normerne. Han er lille, og han vejer ikke mere end 60 kilo, men han ødelægger alligevel alt.

- Han besidder et talent. Han kan køre op og ned, og han kan køre på flad vej. Han er et enormt talent, der smadrer alt, siger Egan Bernal til det colombianske medie Win Sports ifølge Cycling Weekly.

Remco Evenepoel, der vandt Vuelta a Burgos med 30 sekunder ned til Mikel Landa, er i gang med sin bare anden sæson som World Tour-rytter, hvilket kun gør belgierens mange topresultater endnu mere usædvanlige.

Holdene viser unge ryttere stor tillid

Egan Bernal, der selv er i gang med sin tredje professionelle sæson, mener dog, at der en god forklaring på, hvorfor unge ryttere som Remco Evenepoel og ham selv kan slå de rutinerede stjerner på World Touren.

- Nu giver holdende selvtillid til unge ryttere. Som jeg ser det, prioriterede holdene før i tiden de rutinerede ryttere, mens man i dag vælger unge ryttere som kaptajner på World Tour-hold. Det er forklaringen på, hvorfor unge ryttere nu vinder store sejre, siger Egan Bernal.

Egan Bernal kører i denne uge det franske etapeløb La Route d'Occitanie, hvor han efter de første tre etaper fører løbet samlet. Den colombianske Team INEOS-rytter skal senere på måneden forsøge at genvinde Tour de France.

Mens de franske landeveje bliver Bernals hjemsted i det meste af august og september, kan Remco Evenepoel forberede sig på tre uger i Italien.

Jagter førertrøjen i Giro d'Italia

Belgieren skal i oktober køre Giro d'Italia, der bliver hans første Grand Tour i karrieren.

Det faktum, at han aldrig har kørt så langt et etapeløb, gør, at han ikke ved, hvad han kan forvente af sig selv.

- Vi har besluttet, at jeg skal køre Giroen med målet om at se, hvad det kan blive til. Hvis jeg føler mig godt tilpas, vil jeg forsøge at kæmpe for den lyserøde trøje. Det kan være for et par enkelte dage eller indtil løbets sidste dag, hvilket ville være ret godt, sagde det 20-årige fænomen i juni til Cyclingnews.

I Giro d'Italia får Remco Evenepoel blandt andre konkurrence fra danske Jakob Fuglsang, den forsvarende mester Richard Carapaz og Vincenzo Nibali.

Men inden starten på det italienske etapeløb går i starten af oktober, skal Remco Evenepoel først køre en række andre løb. I denne uge er han Deceuninck-Quick Steps kaptajn i Polen Rundt, der begynder onsdag.