Cykling

- Jeg tænker konstant på ham, siger knust stjernesprinter

Cykelrytteren Dylan Groenewegen har torsdag ytret sig på Twitter om onsdagens voldsomme styrt i Polen Rundt.

- Jeg kan ikke finde ord, der beskriver, hvor ked jeg er af det for Fabio og andre, der er berørt af styrtet.

Sådan skriver cykelrytteren Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) på det sociale medie Twitter torsdag.

Det er første gang, at hollænderen ytrer sig, efter han onsdag forårsagede det voldsomme styrt i afslutningen af 1. etape i Polen Rundt. Et styrt, der har haft grimme konsekvenser for Groenewegens landsmand, Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step), der i øjeblikket ligger i koma.

- I øjeblikket er Fabios sundhed det vigtigste. Jeg tænker konstant på ham, skriver Dylan Groenewegen videre.

Styrtet skete, da Dylan Groenewegen fik presset Fabio Jakobsen ind i de opsatte barrierer i høj fart, da Jakobsen forsøgte at cykle på indersiden af Groenewegen i spurten.

Dylan Groenewegen var ganske vist først over målstregen, men blev siden hen diskvalificeret for at være skyld i den dramatiske afslutning.

Torsdag oplyste løbsarrangørerne, at Fabio Jakobsen er i bedring, og at der ikke er tegn på indre blødninger. Fredag morgen vil lægerne efter planen forsøge at vække ham fra kunstig koma.

UCI fordømmer Groenewegen

Torsdag formiddag berettede Deceuninck - Quick-Step, at Fabio Jakobsen har gennemgået en ansigtsoperation. Hans tilstand er fortsat stabil, og senere torsdag vil lægerne forsøge at vække ham fra koma.

En kommisær blev også alvorligt skadet i forbindelse med styrtet. Han er dog ved bevidsthed og hans tilstand er stabil, lød meldingen fra løbsarrangørerne natten til torsdag.

Den internationale cykelunion (UCI) fordømmer Dylan Groenewegens handling.

- UCI fordømmer på det kraftigste den farlige kørsel af rytteren Dylan Groenewegen, som sendte Fabio Jakobsen ind i barrieren et par meter fra målstregen og forårsagede et stort styrt i slutningen af 1. etape af Polen Rundt, skriver unionen i en pressemeddelelse:

- UCI anser opførslen som uacceptabel og har ført sagen videre til disciplinærkomitéen, som skal finde en sanktion, der er passende for situationens alvor.

Jumbo-Visma, Groenewegens hold, var onsdag ude og undskylde på Twitter.

- Vores tanker går til Fabio Jakobsen og andre involverede folk i dagens forfærdelige styrt i Polen Rundt. Styrt som disse burde ikke ske.

- Vi giver vores oprigtige undskyldning, og vi vil diskutere internt, hvad der er sket, før vi kommer med en yderligere udtalelse.

Og torsdag fulgte Dylan Groenewegen altså trop, da han for første gang ytrede sig om onsdagens styrt.