Cykling

Pedersen dedikerer triumf til konkurrent i koma

Den danske verdensmester sejrede på 2. etape af Polen Rundt og sendte en hilsen til uheldige Fabio Jakobsen.

Mads Pedersen tog sæsonens første sejr og sin første sejr iført den regnbuefarvede VM-trøje, da han torsdag overraskede ved at vinde massespurten på 2. etape af World Tour-løbet Polen Rundt.

Men efter triumfen var det ikke egen succes, der i første omgang fyldte for den 24-årige dansker.

- Først og fremmest vil jeg dedikere denne sejr til Fabio Jakobsen efter hans styrt i går (onsdag. red.), siger den danske landevejsverdensmester Mads Pedersen efter triumfen på 2. etape af Polen Rundt i en video på Twitter.

- Jeg ønsker ham en hurtig bedring. Jeg håber, han kommer tilbage til et normalt liv og tilbage til cykling hurtigst muligt.

Quick-Step-sprinteren Jakobsen blev på 1. etape presset ud i barrieren af landsmanden Dylan Groenewegen fra Jumbo-Visma, og Fabio Jakobsen kom slemt til skade.

Han blev eskorteret til hospitalet, hvor han torsdag aften fortsat ligger i kunstig koma efter at have slået sit hoved voldsomt.

Flere andre ryttere blev trukket med ned i styrtet, og flere kom ikke til start torsdag, hvor Mads Pedersen fik maksimalt udbytte af mandefaldet blandt sprinterne.

- Super glad for sejren

Mads Pedersen fortæller, at det var planen, at han skulle køre sin chance på dagens etape, og han er stolt over bedriften.

- At se hvordan holdet kørte i dag var imponerende, og det gav noget ekstra i sådan en finale. Jeg er super glad for a tage sejren for mig selv og for holdet, og at kunne fremvise den her smukke trøje, siger Pedersen.

Fredag venter endnu en hård dag, hvor Trek-holdet vil forsøge at beholde den danske verdensmester i løbets førertrøje.

- Nu vil vi kæmpe for at forsvare førertrøjen i morgen, men uanset er det her en rigtig god måde at genstarte sæsonen på.