Mads Pedersen har skullet høre for manglende resultater i VM-trøjen

Den danske verdensmester kom først over målstregen på 2. etape i Polen Rundt og overtog løbets førertrøje.

312 dage.

Så længe siden er det, at Mads Pedersen vandt verdensmesterskabet i landevejscykling og kunne trække den regnbuefarvede trøje over hovedet for første gang.

Det er samtidig også så lang tid siden, han sidst har hevet en sejr hjem. Men det ændrede Trek-Segafredo-rytteren på torsdag, da han vandt 2. etape i World Tour-løbet Polen Rundt.

- Det er altid dejligt og især i den trøje. Det gør det lidt sjovere. Det er bare fedt at vinde i VM-trøjen, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Sejren luner ekstra meget, fordi han nu formentlig kan lukke munden på alle dem, der har stukket til ham omkring de manglende resultater det seneste år.

- Jeg har skullet høre for, at jeg ikke har lavet gode resultater i foråret. Så det er rart lige at få en sejr.

- Folk forventer noget, når man har VM-trøjen, siger den danske verdensmester.

At den 24-årige dansker ikke har formået at vinde før nu, er ikke udelukkende hans egen skyld. For fra midten af marts til for ganske nyligt var cykelsporten sat på pause af coronakrisen.

Dedikerede sejr til konkurrent

Sejren kom i hus efter en massespurt, hvor Pedersen var hurtigere end Pascal Ackermann (Bora) og Davide Ballerini (Quick-Step), der blev henholdsvis nummer to og tre på etapen.

Torsdagens etape blev kørt i skyggen af det meget grimme styrt på 1. etape, hvor Quick-Step-sprinteren Fabio Jakobsen blev skubbet ud i en barriere tæt på målstregen og endte med at ramme ind i en af målportens stolper i særdeles høj fart.

Hollænderen blev eskorteret til hospitalet, hvor han fortsat ligger i kunstig koma efter at have slået sit hoved voldsomt.

Efter triumfen gik Mads Pedersens tanker da også til konkurrenten.

- Først og fremmest vil jeg dedikere denne sejr til Fabio Jakobsen efter hans styrt i går (onsdag, red.), siger han i en video på Twitter og uddyber:

- Jeg ønsker ham en hurtig bedring. Jeg håber, han kommer tilbage til et normalt liv og tilbage til cykling hurtigst muligt.

Med etapesejren overtog Mads Pedersen førertrøje i Polen Rundt. Fredag venter der endnu en hård dag, hvor Trek-holdet kører efter, at den danske verdensmester skal forblive i førertrøjen.