Cykling

Mads Pedersen udførte 'smuk gestus' for indlagt konkurrent før etape

Den danske verdensmester havde fredag morgen en helt særlig hilsen med til Fabio Jakobsen, der er indlagt efter et voldsomt styrt.

Mads Pedersen mistede ganske vist den gule førertrøje i Polen Rundt på tredje etape fredag eftermiddag, men i egentlig havde han allerede på forhånd givet den videre.

Ikke til den senere sejrherre Richard Carapaz, men til Deceuninck-Quick-Step-rytteren Fabio Jakobsen, der var involveret i et grufuldt styrt på første etape og stadig er indlagt på hospitalet.

Hollænderen blev vækket fra koma fredag morgen og er ved bevidsthed, og derfor tog holdets danske sportsdirektør, Brian Holm, imod trøjen før tredje etape.

- Sådan en smuk gestus fra verdensmester Mads Pedersen i morges i Polen Rundt, skriver Holm på Instagram med et billede af trøjen.

På dem gule førertrøje havde Mads Pedersen selv skrevet en hilsen til sin skadede konkurrent.

- Denne trøje tilhører dig, Fabio.

- Jeg ønsker dig, din familie og dit hold alt det bedste. Vær stærk og bliv ved med at kæmp, står der.

23-årige Fabio Jakobsen blev efter det store styrt onsdag - hvor han i meget høj fart blev skubbet ud i barrieren - hastet til hospitalet.

Fredag står det klart, at han efter omstændighederne har det godt, men at han har brækket alle knogler i ansigtet og har mistet alle sine tænder.

Dylan Groenewegen er blevet politianmeldt af chefen for Deceuninck-Quick-Step, Patrick Lefevere, og er blevet suspenderet af sit hold, Team Jumbo-Visma, indtil UCI's disciplinærkomité kommer med en afgørelse i den sag, der er oprettet mod ham.

Mads Pedersen vandt trøjen på torsdag, da han spurtede sig til sejr på anden etape.