Cykling

Den olympiske mester søger væk: - Har ingen muligheder på dette hold

Greg Van Avermaet skal finde ny arbejdsgiver. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Greg Van Avermaet vil finde sig en ny arbejdsgiver.

I snart ti år og under skiftende sponsorer har Greg Van Avermaet kørt for det nuværende CCC-hold.

Men han når ikke milepælen, for i 2021 vil den olympiske mester have ny arbejdsgiver. Det fortæller han til det belgiske medie Sporza.

- Jeg har givet min manager grønt lys til at se efter andre hold. Jeg har ingen muligheder på dette hold mere, siger 35-årige Greg Van Avermaet.

Mandskabet, der i mange år er blevet styret af amerikanske Jim Ochowicz, er presset, da den polske skoproducent CCC på grund af økonomiske problemer trækker sig som sponsor ved sæsonens udgang.

Det betyder, at holdet skal finde en ny hovedsponsor for at sikre den videre drift.

- I øjeblikket ser det ikke ud som om, at holdet vil fortsætte. Jim Ochowicz leder fortsat, men jeg kan ikke vente. Der er nødt til i detaljer at blive udarbejdet andre muligheder, siger Greg Van Avermaet.

Rygterne svirrer

I sidste måned udtalte Jim Ochowicz ellers, at han håbede, at holdet ville have en ny hovedsponsor på plads før Tour de France-starten 29. august.

- Forhandlinger pågår med forskellige potentielle sponsorer. Som vi har lært tidligere, kan kommentarer på mulige sponsormuligheder være skadelige for processen, så på dette tidspunkt vil vi ikke kommentere yderligere, sagde Ochowicz.

Flere medier - heriblandt den italienske sportsavis Gazetta dello Sport - har tidligere berettet, at den spanske velgørenhedsfond Manuela Fundacion ville overtage sponsoratet, men siden er intet meldt ud. Tidligere skrev Manuela Fundacion, at de skulle overtage hovedsponsoratet hos det nuværende Mitchellton-Scott, men det gik i vasken.

Greg Van Avermaet håber at have en aftale for sin fremtid på plads inden for et par uger.

- Forskellige hold er interesserede. Det er vigtigt for min manager Dries Smets at udarbejde det hele og komme med et konkret tilbud. Så kan jeg træffe min beslutning, siger Van Avermaet.

Ifølge Cyclingnews.com rygtes han til franske AG2R samt Israel Start-Up Nation.

Belgieren begyndte på det nuværende CCC-hold, da det hed BMC i 2011. Det betyder, at han har opnået langt de fleste og største af sine 41 professionelle sejre på Ochowicz mandskab.

Foruden den olympiske titel har Greg Van Avermaet blandt andet vundet Paris-Roubaix og to Tour de France-etaper.