Cykling

Fuglsang savnede hjælp, da han jagtede belgisk komet

Jakob Fuglsang trampede forgæves i pedalerne, da Remco Evenepoel lørdag kørte sig til en imponerende etapesejr i Polen Rundt.

Danske Jakob Fuglsang kæmpede på egen hånd for at indhente Remco Evenepoel, selvom han kørte side om side med Simon Yates og Rafal Majka.

Det fortæller Fuglsang til Astanas hjemmeside efter lørdagens etape i Polen Rundt, der endte med Evenepoel som klar vinder og Fuglsang som nummer to.

- Jeg er ikke særlig glad for min andenplads, da jeg selvfølgelig prøvede at gå efter sejren. Desværre var der ingen, der ville samarbejde, da Remco angreb, og det var svært at indhente ham alene, siger Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside.

Danskeren sender dog også et skulderklap til den 20-årig belgier, der angreb med 50 kilometer til mål.

- Ros til Remco, han er en ung og stærk fyr, siger Fuglsang.

1, 2 og 3 kører sig op i klassementet

Belgieren var 1:48 hurtigere end Fuglsang, der krydsede målstregen som nummer to, 34 sekunder foran Simon Yates på tredjepladsen.

Det betyder, at Evenepoel, Fuglsang og Yates også ligger nummer et, to og tre i klassementet.

- Selvfølgelig kørte vi for at vinde, men Remco var bare stærkere i dag, siger Astanas sportsdirektør Bruno Cenghialta til holdets hjemmeside.

- Andenpladsen er dog stadig et godt resultat, så vi kan være tilfredse, tilføjer han.

Søndag køres den femte og sidste etape af Polen Rundt. Rytterne skal tilbagelægge 188 kilometer fra Zakopane til Krakow.

I alt er seks danskere med i løbet. Ud over Fuglsang er Jonas Vingegaard også en del af klassementets top ti, da han ligger nummer otte inden sidste etape. Desuden vandt verdensmesteren Mads Pedersen anden etape.