Cykling

Fuglsang slutter på andenpladsen i World Tour-løb

Jakob Fuglsang kom i mål med hovedfeltet på søndagens sidste etape og sluttede Polen Rundt som nummer to.

Formen ser ud til at være, hvor den skal hos den danske cykelstjerne Jakob Fuglsang.

Lørdag kom Astana-rytteren ind som nummer to på fjerde etape af World Tour-løbet Polen Rundt og kørte sig op på andenpladsen i klassementet. Den placering blev søndag bevaret, da feltet kom samlet i mål på løbets afsluttende etape.

Kun det belgiske stjerneskud Remco Evenepoel var stærkere end danskeren i det polske etapeløb. Deceuninck - Quick Step-rytteren grundlagde sejren på lørdagens kongeetape, hvor han angreb 50 kilometer fra mål og holdt hjem.

- Overordnet set er jeg tilfreds med min præstation og resultaterne her. Min eneste chance for at vinde en etape var i går (lørdag, red.), men der var en fyr, der var hurtigere. Det sker, siger Fuglsang til Astanas hjemmeside.

- Jeg er tilfreds, da det var min første deltagelse i Polen Rundt. Det er et godt løb, men i år var der måske ikke så mange etaper, hvor jeg kunne gå efter sejren. Men det var god træning, og nu tager jeg til Italien for at køre Lombardiet, siger Astana-danskeren videre.

Fuglsangs andenplads er en bekræftelse af, at han er kommet godt i gang efter den næsten fem måneder lange coronapause.

1. august blev Astana-kaptajnen nummer fem i klassikeren Strade Bianche. Inden coronapausen nåede Fuglsang kun at køre et enkelt løb, hvor han samlet vandt det spanske etapeløb Ruta del Sol.

Jakob Fuglsang skal i den kommende tid køre en række italienske løb, der alle skal være med til at finpudse formen frem mod Giro d'Italia i starten af oktober. Her er danskeren Astanas klassementshåb.

Italiener vinder afsluttende etape

Søndagens sidste etape i Polen Rundt blev vundet af Deceuninck - Quick Steps Davide Ballerini, der henviste tyske Pascal Ackermann og Alberto Dainese til de sekundære pladser.

Dermed kan det belgiske storhold juble over at have vundet både løbets to afsluttende etaper og klassementet. Mens Fuglsang blev nummer to, blev Mitchelton Scotts Simon Yates nummer tre.

Løbets vinder, Remco Evenepoel, har gang i en vanvittig sæson. Den kun 20-årige belgier har nu stillet op i fire løb i sæsonen og vundet dem alle.