Tour de France

Her er arvtageren for Tour-starten i Danmark

Det bliver Bretagne-regionen i det nordvestlige Frankrig, der kommer til at overtage Tour-starten fra Danmark i 2021.

Det var et puslespil, der ikke kunne gå op.

Men alligevel er der fundet en løsning på Tour de France-starten, der skulle finde sted i Danmark i 2021. Tour de France-organisationen, ASO, har offentliggjort, at det bliver Bretagne-regionen i det nordvestlige Frankrig, der i stedet skal huse Tour-starten næste år.

- Touren er på sit rette sted i Bretagne. Jeg vil gerne byde velkommen til denne store fest, da vi har savnet cykelsporten i år. Det er en fantastisk nyhed for Bretagne, siger Loïg Chesnais-Girard, der er præsident i Bretagne, i en pressemeddelelse.

Jeg kan godt forstå borgmesteren i København, der med to lignende begivenheder i byen ikke vidste, hvordan man kunne afholde det

Christian Prudhomme

Pressemeddelelsen nævner ikke noget om, hvor etaperne i regionen starter og slutter. Men det er dog slået fast, at 1. etape starter i byen Brest, at de første fire etaper er i Bretagne.

På grund coronapandemien blev EM-slutrunden og OL udskudt til 2021, hvor Danmark også skulle huse Grand Départ.

Men der var ikke plads til det hele. Det betød, at Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), der også er formand for selskabet bag Tour-starten i Danmark, Grand Départ Copenhagen, for en uge siden meddelte, at Tour-starten i Danmark ville blive rykket til 2022.

Tour de France-starten i 2021 er rykket til 26. juni, og det var det, Danmark ikke kunne sige ja til, da det så ville ramle sammen med det danske EM-værtskab.

Chefen for Tour-organisationen, Christian Prudhomme, er glad for, at det hele til sidst endte med at gå op.

- Jeg kan godt forstå borgmesteren i København, der med to lignende begivenheder i byen, ikke vidste, hvordan man kunne afholde det fra et sikkerhedsmæssigt og et organisationsmæssigt synspunkt, siger Prudhomme på pressemødet ifølge l'Equipe.

Frank Jensen ser frem til Tour-start i 2022

Cykelfans i Danmark må derfor vente lidt med at se de 176 professionelle cykelryttere suse igennem det danske landskab.

Men det glæder trods alt Frank Jensen, at Touren kommer til Danmark, selvom det bliver et år senere.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre en dansk Tour-start i 2022. Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere. Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når Tour-starten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand, sagde Frank Jensen 2. august.

Igennem Tour de Frances historie er mere end 170 etaper gået igennem Bretagne-regionen.

Tour de France begynder 26. juni i 2021 og slutter 18. juli.