Cykling

Jakobsen i fortsat bedring: - Han kan blive en cykelrytter igen

Fabio Jakobsen blev hollandsk mester i 2019. I alt er han noteret for 18 sejre.  Manuel Bruque / Ritzau Scanpix

Fabio Jakobsen blev lagt i kunstig koma efter et grusomt styrt i Polen Rundt. Nu kommer holdets læge med flere gode nyheder.

Den værste frygt er vendt til begrundet håb for Fabio Jakobsen, der kom alvorligt til skade i et styrt under Polen Rundt.

- Jeg vil ikke sætte nogen tidshorisont, men vi forventer, at Fabio kan blive en cykelrytter igen, siger Deceuninck – Quick Steps holdlæge Yvan Vanmol til Sporza.

Fabio Jakobsen styrtede i afslutningsspurten på 1. etape, hvor han røg ud over bandereklamerne i høj fart. Det har tidligere været meldt ud, at han brækkede samtlige knogler i ansigtet og mistede alle sine tænder i det grusomme styrt.

Fredag blev Fabio Jakobsen vækket fra kunstig koma, og nu er den uheldige hollænder ved fuld bevidsthed. Han kan kommunikere via tekst, og så er hans tilstand så god, at det forventes, at han kan flyttes hjem til Holland senere på ugen.

- Den alvorlige ulykke taget i betragtning, så har Fabio Jakobsen det rigtig godt, siger Yvan Vanmol.

Styrtet i Polen Rundt skete efter en nærkamp med landsmanden Dylan Groenewegen, der senere blev diskvalificeret. Jakobsen endte med at blive udråbt som etapevinder.

Siden styrtet på første etape har flere ryttere sendt rørende hilsener til Jakobsen. Den danske verdensmester Mads Pedersen dedikerede blandt andet sin sejr på anden etape til Jakobsen, ligesom hollænderens holdkammerat Remco Evenepoel viste Jakobsens rygnummer, da han vandt fjerde etape.

23-årige Fabio Jakobsen indledte sin karriere på det hollandske hold SEG Racing i 2015. Tre år senere skiftede han til det belgiske storhold Quick Step, hvor han har kørt lige siden.