Cykling

Olympisk mester skifter til fransk hold

Michael Schär og Greg Van Avermaet skifter fra næste sæson til AG2R.

Det franske hold AG2R fortsætter oprustningen til den kommende sæson.

Mandag formiddag offentliggjorde de, at de har hentet den regerende olympiske mester i linjeløb, Greg Van Avermaet, samt Michael Schär. Begge har skrevet under på en treårig aftale, som træder i kraft fra næste sæson.

- Det er med stor tilfredshed at skrive sig Greg Van Avermaet og Michaël Schär. Greg er en stor mester, som har vist utrolig stabilitet på højeste plan.

- Hans erfaring, sej og hårdhed vil være vigtig i vores udviklingsprojekt. Han vil være et forbillede for alle vores unge ryttere. Hans hårdhed med Oliver Naesen, som han nogle gange træner med, vil blive en fordel, siger team manager, Vincent Lavenu, i en pressemeddelelse.

Efter 10 år under den samme ledelse glæder Greg Van Avermaet glæder sig til at prøve sig af i nye omgivelser.

- Jeg er glad for, at Vincent Lavenu har vist så stor tillid til mig, og jeg vil give mit bedste i at opnå store resultater. Især muligheden for at køre med Oliver Naesen og målet om at vinde klassikere er specielt spændende, siger belgieren, som oplyser, at hans mål er at vinde Flandern Rundt, Paris-Roubaix og etaper i Tour de France.

Udover Greg Van Avermaet skifter Michael Schär også fra Team CCC til det franske hold. Ligeledes på en treårig aftale.

Van Avermaet offentliggjorde søndag, at han forlod Team CCC. Udover AG2R var han også rygtet til det storsatsende Israel Start-Up Nation.

De har mandag også offentliggjort to nye ryttere i truppen til næste sæson. Det drejer sig om den unge klatrer Sebastian Berwick samt temporytteren Patrick Bevin.

De får desuden tilgang af Chris Froome, Daryl Impey og Carl Fredrik Hagen.