Cykling

Belgisk stjerne fortsætter imponerende stime

Ingen kunne følge Jumbo-Vismas Wout van Aert på de sidste meter af 1. etape af Critérium du Dauphiné.

Alle klassementsfavoritterne sad samlet.

Men alligevel endte det på den måde, som vi har set flere gange efter coronapausen - altså med Wout van Aert først over stregen.

Belgieren vandt nemlig 1. etape i Critérium du Dauphiné efter en kuperet etape og kan dermed også iklæde sig den gule førertrøje.

Top-fem på 1. etape

  1. Wout van Aert
  2. Daryl Impey
  3. Egan Bernal
  4. Alejandro Valverde
  5. Tadej Pogacar

Sejren kommer efter, at han også vandt Strade Bianche samt Milano-Sanremo efter coronapausen.

Sådan forløb etapen /ritzau

Med 17 dage til starten på Tour de France er de bedste cykelhold ved at finpudse formen og taktikken frem mod sæsonens højdepunkt.

Derfor stiller flere af holdene også med de absolut største navne. Tour-favoritter som Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Thibaut Pinot (FDJ) og Ineos-trioen Egan Bernal, Chris Froome, Geraint Thomas er blandt andre til start.

De får masser af højdemeter at boltre sig på de kommende dage. På grund af coronasituationen og udsættelsen køres det franske etapeløb i en forkortet udgave, hvor de fladeste etaper er skåret væk.

Onsdagens etape begyndte med et forudsigeligt morgenudbrud, men flere af lykkeridderne måtte udgå efter et styrt på en nedkørsel, og da rytterne nærmede sig mål, sad CCC's Michael Schär alene i front.

Schweizeren blev hentet af Søren Kragh Andersen (Sunweb) og Remi Cavagna (Quick-Step), som tog chancen og stak af med 35 kilometer igen.

De tre blev opslugt af feltet, som i samlet flok satte kursen mod den kuperede afslutning.

Det var ikke for sjov, at Søren Kragh Andersen sad langt fremme i feltet. Danskeren forsøger nu at komme væk og få et hul. Video: TV 2 SPORT

Rigoberto Urán (EF) åbnede finalen, men kom ikke væk. Jumbo-Visma styrede løjerne og bragte van Aert i perfekt position til at sikre en ny triumf.

Foruden Asgreen og Kragh er danskerne Niklas Eg (Trek), Michael Valgren (NTT), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) og Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation) med i løbet.