Cykling

Dansk cykelchef er uenig i UCI's krav til ny VM-vært

(ARKIV) Morten Bennekou er elitechef i Danmarks Cykle Union. TV 2

Der bør tænkes i alle former for løsninger for at få afviklet årets VM i landevejscykling, mener DCU.

Efter at Schweiz grundet coronapandemien onsdag trak sig som arrangør af VM i landevejscykling, der står til at starte 20. september, er årets verdensmesterskab i overhængende fare for aflysning.

Der skal findes en ny vært på rekordtid, og den internationale cykelunion (UCI) er i gang med at lede. Men der er krav.

Det skal være i Europa, det skal være i perioden 20. til 27. september, og det skal være en bjergrig rute tilsvarende den, der var planlagt omkring Aigle-Martigny i Schweiz. Det slog UCI fast.

Men spørger man Morten Bennekou, elitechef i Danmarks Cykle Union (DCU), er det vigtigere at få kørt VM, end at det bliver på en tilsvarende rute.

- Selvfølgelig har de ryttere, der passer til den rute, sat sig op til det, og de vil selvfølgelig gerne have en tilsvarende rute, siger Bennekou.

- Men lad os sige, det stod og faldt med, om det kunne afholdes eller ej, og at det blev en mere flad rute eller en klassikerinspireret som sidste år, så vil vi også gerne gå med den.

- Jeg vil først og fremmest gå efter at få det fuldført på en eller anden måde, slår han fast.

Han mener samtidig, at man grundet omstændighederne i verden godt kan afvige fra det politisk korrekte VM, hvor ryttere fra alle nationer kan komme til start.

- Man kunne beslutte, at man i år kører et verdensmesterskab kun for World Tour-ryttere og måske prokontinentalryttere, hvis vi snakker herreelite, fordi det er ryttere, som i forvejen kører rundt sammen lige nu.

- Og alt andet lige er det jo også der, man skal finde vinderen. Så rent sportsligt kunne det være en rimelig løsning. Under de forudsætninger, vi har lige for tiden, skal jeg skynde mig at understrege, siger Morten Bennekou.

Det eneste, der er sikkert lige nu, er, at Schweiz ikke bliver VM-vært, og at UCI har indledt jagten på en lappeløsning.