Cykling

Rytter havde sikret sig bjergtrøjen, da han fløj henover pigtrådshegn

Quinten Hermans måtte lige sunde sig, efter han styrtede på 1. etape i Critérium du Dauphiné. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Quinten Hermans er sluppet for brækkede knogler, efter han styrtede på 1. etape i Critérium du Dauphiné.

Det var nok ikke siddende på en mark i store smerter, at 25-årige Quinten Hermans havde forventet, han skulle slutte Critérium du Dauphiné.

Men det blev enden på løbet for Wanty Gobert-rytteren, der var kørt i udbrud på 1. etape, men styrtede i et sving og ikke var i stand til at komme tilbage på cyklen.

- På Côte de Correau tog jeg de sidste point for at sikre bjergtrøjen, men så gik det galt på nedkørslen. Brent Van Moer og jeg missede et sving, og vi styrtede begge to, siger han til holdets hjemmeside.

- Jeg blev sendt forover, hen over et pigtrådshegn og tre-fire mener ud på en mark. Jeg har været heldig med, at jeg ikke ramte nogle sten eller træer.

Hermans forklarer efterfølgende, at han følte en stor smerte i sin underarm, og han var sikker på, at den var brækket. Men yderligere undersøgelser viste, at han er sluppet med skrækken.

- Men jeg er meget skuffet over, at jeg misser bjergtrøjen i Critérium du Dauphiné, men dog er jeg meget glad for, at jeg er sluppet for de store skader.

Fire ryttere udgik på 1. etape

Quinten Hermans styrtede sammen med Lotto Soudals Brent van Moer i svinget, og de måtte begge udgå af etapen.

Van Moer er sluppet for brud, men er fået store sår på skulder og albue, imens han er blevet syet med ni sting i sit knæ.

Quinten Hermans måtte lige sidde på marken lidt, hvor han var i store smerter.
Brent van Moor er sluppet for brud, men måtte også trække sig fra løbet.

Forinden var Niccolo Bonifazio også med i udbruddet, men han udgik også af løbet, da han havde rygproblemer.

Det betød, at det kun var Tom Jelte-Slagter og Michael Schär, der var tilbage i udbruddet. De blev dog hentet af feltet, der skulle afgøre etapesejren i mellem sig. Her var det Wout van Aert fra Jumbo-Visma, der var hurtigst.

Han var den mest suveræne på afslutningen. Video: TV 2 SPORT

Også Jan Hirt fra CCC udgik på 1. etape af Critérium du Dauphiné, da han stadig havde smerter efter et styrt i Tour de l’Ain få dage forinden.

På 2. etape i det franske etapeløb skal rytterne ud på 135 kilometer med mål på toppen af Col de Porte.

Du kan se hele Critérium du Dauphiné på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.