Cykling

Tour-optakt spækket med stjerner: Ekspert har ikke set 'et vildere felt'

Primoz Roglic, Egan Bernal og Julian Alaphilippe stiller alle til start i Critérium du Dauphiné. Ritzau Scanpix

De største stjerner i sporten tørner sammen i de kommende dage i Critérium du Dauphiné. Og Chris Anker Sørensen glæder sig som aldrig før.

Romain Bardet, Miguel Angel Lopez, Mikel Landa, Emanuel Buchmann, Julian Alaphilippe, Rigoberto Uran, Thibaut Pinot, Dan Martin, Adam Yates, Alejandro Valverde, Chris Froome, Egan Bernal, Geraint Thomas, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Primoz Roglic, Richie Porte, Tadej Pogacar, Warren Barguil, Nairo Quintana og mange flere.

Ja, man bliver næsten helt forpustet af at læse navnene på den lange række af stjerner, der er til start i Critérium du Dauphiné, der starter onsdag.

Det franske etapeløb starter bare 16 dage, inden 1. etape af Tour de France køres, og derfor bliver det brugt af de store Tour-stjerner som optakt til det store franske etapeløb.

Og TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen kan ikke mindes, at flere stjerner har været samlet på samme tid, når der ikke er tale om en Grand Tour.

- Det er løbet, som alle dem, der vil gøre sig gældende i Tour de France, bruger som optakt. Det er nærmest Tour de France-feltet, der er til start, og det gør det bare endnu mere eksklusivt. Jeg kan ikke huske, at der har været et vildere felt i Dauphiné nogensinde – i hvert fald når man ser på de store klassementsryttere, siger Chris Anker Sørensen.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det har været et langt stykke tid, hvor der ikke har været mange cykelløb, og nu kommer de oveni hinanden. Critérium du Dauphiné er jo altid et fedt cykelløb, men det bliver ekstra fedt i år.

Potentielt er der mulighed for, at alle etaper bliver klassementsetaper

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Hvem vinder magtkampen mellem Ineos og Jumbo-Visma?

Selvom antallet af bjerg- og klassementsryttere hober sig op i det franske etapeløb, er der især én duel, der er værd at holde øje med. Det er magtkampen mellem Team Ineos og Jumbo-Visma.

I det mindre franske etapeløb Tour de l’Ain, der blev kørt i sidste uge, var det Primoz Roglic og Jumbo-Visma, der løb af med sejren foran Egan Bernal og Team Ineos.

Og ifølge cykeleksperten kan det skabe stor frustration for Ineos, hvis de igen er på bagkant i Critérium du Dauphiné.

- I sidste uge blev Team Ineos sat til vægs af Jumbo-Visma, og hvis det sker igen, er det jo en generel tendens. Og hvis jeg var Ineos-sportsdirektør, vil det være bekymrende. Så jo, der er meget på spil. Ineos har dog været gode til at time formen perfekt til Tour de France. Så intet er afgjort endnu, siger Chris Anker Sørensen.

Alle etaper har mål på en stigning

Dermed indbyder terrænnet også til, at det er bjergrytterne, der skal aktion. For hver eneste af løbets fem etaper slutter nemlig med en stigning op ad.

- Da løbet kun er fem dage, kan det betyde, at der bliver kørt mere offensivt. Jumbo-Visma har fået vind i sejlene, og det kan gøre, at de bare skal ud over stepperne. Potentielt er der mulighed for, at alle etaper bliver klassementsetaper. Det bliver spændende at se, hvordan det bliver grebet an, vurderer Chris Anker Sørensen.

Der er seks danskere til start i løbet. Det er Kasper Asgreen, Mads Würtz Schmidt, Christopher Juul-Jensen, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Niklas Eg.

Critérium du Dauphiné køres fra onsdag 11. august til søndag 16. august. Løbet vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY – se sendeplanen her.