Cykling

Fabio Jakobsen var udset stor millionkontrakt, fortæller Brian Holm

Efter planen skulle 23-årige Fabio Jakobsen træde ind i de voksnes rækker lønmæssigt i næste sæson, men styrtet i Polen Rundt ændrer alt.

Det er svært at spå om fremtiden for cykelrytteren Fabio Jakobsen, der var involveret i et voldsomt styrt i Polen Rundt i begyndelsen af august.

Onsdag var Quick-Step-rytteren kommet sig tilstrækkeligt til, at det var muligt at flytte ham til et hospital hjemme i Holland, men om den talentfulde rytter kommer sig, fuldstændig er endnu uvist.

Ifølge holdets danske sportsdirektør, Brian Holm, ramte uheldet netop, som den unge Jakobsen stod på spring til at blive aflønnet som en rigtig toprytter.

- Det var en mand, der skulle have en kontrakt til næste år med seks nuller i euro. Hvem skal give ham en kontrakt til næste år nu? Han ved ikke, om han kommer til at cykle mere, siger Holm i en videopodcast på Eurosports hjemmeside.

Efter styrtet i Polen Rundt var holdets ejer, Patrick Lefevere, helt oppe i det røde felt og truede med sagsanlæg og politianmeldelser.

Brian Holm forklarer, at det blandt andet hang sammen med, at Lefevere også havde sin rytters økonomiske situation i baghovedet.

- Lefevere virker måske som en 'bullerbasse', men når han begynder at sagsøge folk, har han har jo også forstået, at Fabio skulle tjene mange penge, og nu kan det være, han ender med et stort nul, fortæller Brian Holm.

Havnede i koma

Styrtet skete i finalen på første etape, hvor Fabio Jakobsen blev puffet ud i barrieren af Dylan Groenewegen.

Jakobsen fløj ind over barrieren og blev så slemt medtaget, at han måtte i kunstig koma i to døgn.

Hollænderen blev opereret i fem timer, fordi han havde brækket alle knogler i ansigtet og mistet alle sine tænder.

Samtidig blev Groenewegen suspenderet af sit hold, Jumbo-Visma, på baggrund af handlingen.