Cykling

Vilde scener på sidste stigning - rytter viser store skrammer efter hagl

Tim Declerq fik store mærker efter en enorm haglbyge, der prægede afslutningen af 2. etape i Critérium du Dauphiné.

Som om dette års Critérium du Dauphiné ikke var hårdt nok for rytterne med fem bjergetaper på programmet, så blev det en del hårdere op ad sidste stigning på 2. etape, Col de Porte.

Primoz Roglic passerede målstregen først, mens størstedelen af rytterne i løbet kom dryssende i mål i løbet af den efterfølgende halve time.

Pludseligt opstod der en haglbyge på bjerget, og den ramte de ryttere, der kæmpede og endnu ikke var kommet i mål.

Flere videoer fra den sidste stigning viser blandt andet, at rytterne måtte stå af cyklen og trække op ad bjerget.

- Mange ryttere blev ramt af en kæmpe halgstorm. Det var værre end noget, vi tidligere har oplevet. Det var kaotiske scener. Rytterne flygtede i ly og blev ramt af hagl på størrelse med bordtennisbolde, skriver Israel Start-Up Nation på Twitter.

Rytter viser slemme skrammer

Tony Martin, der kom i mål 33 minutter og 45 sekunder efter holdkammeraten Primoz Roglic, måtte tilmed søge i ly under en paraply hos nogle tilskuerne, der også var fanget af det slemme vejr.

Tyskeren kom reelt i mål efter tidsgrænsen, men det forventes, at han får en dispensation til at fortsætte fredag på grund af extreme weather protocol.

- Det er første gang i min karriere, at jeg var nødt til at stoppe med at cykle på grund af en slem haglstorm med bare 500 meter til mål. Jeg vil gerne takke den unge fan for at give mig ly under hans Jumbo-Visma-luftmadras, siger Tony Martin på Instagram.

Sådan så belgierens ryg ud efter etapen.

Efter etapen har Quick-Steps Tim Declerq delt et billede af sin ryg, hvor man kan se, at han har fået store røde mærker som følge af haglene.

- Som om Dauphiné ikke var smertefuld nok for benene, skriver Declerq.

Også B&B Hotels - Vital Concept-mandskabet har delt et billede af holdets rytter, Maxime Chevalier, der også blev ramt voldsomt af haglbygen.

Critérium du Dauphiné består af fem etaper og slutter på søndag. Flere af de største ryttere bruger løbet som optakt til Tour de France, der begynder om to uger.

I den samlede stilling har Roglic et forspring på 12 sekunder til Thibaut Pinot (Groupama), der kom i mål otte sekunder efter torsdagens etapevinder.