Cykling

Pedersen håber på VM-aflysning: - Så åbner jeg nok en flaske champagne

Den danske verdensmester i landevejscykling ser gerne, at VM i 2020 bliver aflyst, så han får endnu et år i den ikoniske regnbuetrøje.

Scenariet er klart for den danske cykelrytter Mads Pedersen.

- Hvis vi kører VM, så er jeg klar til at hjælpe drengene. Og hvis vi ikke kører VM, så åbner jeg nok en flaske champagne, siger han til TV 2 SPORT.

Danskeren, der er verdensmester i landevejscykling og derfor bærer den berømte regnbuetrøje, følger lige i disse dage lidt ekstra med i nyhedsstrømmen. Onsdag blev det nemlig meldt ud, at VM i Schweiz er aflyst.

Og hvis det ikke lykkes for den internationale cykelunion, UCI, at finde en ny vært for 2020-udgaven af VM i cykling, som dermed må aflyses, så kan Mads Pedersen se frem til endnu et år i regnbuetrøjen. En beslutning, der har deadline 1. september.

- Jeg venter tålmodigt, og så håber jeg selvfølgelig på, at VM er aflyst.

Hvorfor?

- Et år mere i trøjen ville ikke gøre mig noget, siger Mads Pedersen.

Mangler de vigtigste regnbue-billeder

Og 24-årige Pedersen har - helt egoistisk set - god grund til at ønske sig endnu et år i regnbuefarverne. For det år - og særligt forår - der skulle have kastet adskillige store oplevelser af sig iført VM-trikoten, er indtil videre blevet spoleret af coronapandemien.

Så Trek-Segafredo-rytteren føler derfor, at han har noget til gode.

- Jeg synes, jeg har misset lidt i år. Jeg siger ikke, jeg ville have vundet nogle løb i den (VM-trøjen, red.) i foråret. Men bare billederne af mig i trøjen på de der brostensstykker i Belgien og Frankrig var noget, jeg rigtig gerne ville have haft med. Og have de billeder resten af mit liv. Det har jeg desværre ikke lige nu. Så derfor vil jeg rigtig gerne have den næste år.

- Jeg vil gerne kunne vise de her billeder til mine børn, når jeg bliver ældre. Jeg synes, jeg har misset en del af de oplevelser, siger Mads Pedersen og fortsætter:

- For sådan nogle tosser som os, der bare gerne vil køre på cykel, der er det jo (VM-trøjen, red.) noget af det største, man kan opnå. Og jeg vil bare gerne have de minder med videre i mit liv.

Selvom det ikke er blevet til mange oplevelser i 2020 for verdensmesteren, så sikrede Mads Pedersen sig dog gode billeder til scrapbogen, da han vandt 2. etape af Polen Rundt i starten af august.

Blandede følelser

VM skulle være kørt fra 20. til 27. september i Aigle og Martigny i Schweiz. Aflysningen kom så konsekvens af, at værtsnationen har forlænget forbuddet mod forsamlinger på mere end 1000 personer frem til 1. oktober.

Men selvom verdensmesteren har gode personlige grunde til at håbe på en aflysning, så er billedet ikke helt så sort-hvidt.

- Det er lidt blandet. I bund og grund vil jeg gerne have, det bliver aflyst, så jeg kan få et år mere i trøjen og få de oplevelser næste år i forårsklassikerne, som jeg holder rigtig meget af.

- Men på den anden side er det også ærgerligt for cykelsporten, at vi er i den her situation. Og hvis det kan hjælpe bare ét hold videre i den her situation, at VM bliver kørt, er jeg klar på at give min trøje til en anden, siger Mads Pedersen, der endnu ikke har lagt champagnen på køl:

- Der er rigtig mange, der har skrevet til mig og ønsket mig tillykke med et år mere i trøjen. Men man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt. Jeg venter lidt endnu med at glæde mig.

Er klar, hvis det bliver kørt

UCI arbejder på at finde en ny værtsnation i Europa, der kan garantere en rute, der nogenlunde ligner den oprindelige schweiziske VM-rute. En mulighed, som Italien ifølge sportsavisen La Gazzetta dello Sport har budt ind på.

Ifølge UCI's regelsæt vil Mads Pedersen - i tilfælde af en aflysning - beholde regnebuetrøjen, indtil næste VM bliver afviklet.

Men skulle VM blive afholdt i indeværende år, er danskeren klar til at give det en skalle. Enten for sig selv eller for de danske holdkammerater.

- Hvis det bliver kørt, er jeg også på startstregen. Og så må vi se, hvordan ruten bliver planlagt, siger Mads Pedersen.

Mads Pedersen vandt VM i 2019 i England.