- Alt spillede, siger Fuglsang efter kæmpe triumf

Danske Jakob Fuglsang er "superglad" for sin sejr, der sikrede ham sit andet af cykelsportens eftertragtede monumenter.

Jakob Fuglsang sikrede sig en af karrierens helt store triumfer, da han kørte først over målstregen i Lombardiet Rundt.

- Jeg er superglad og stolt. Alt spillede, som det skulle, sagde den danske cykelrytter til TV 2 SPORT efter sejren.

35-årige Fuglsang så løbet igennem ud til at være rigtig godt kørende, og det var Fuglsang selv, der fik skabt det afgørende udbrud.

- Jeg vidste, at jeg ville have en god chance i dag, og at vi havde et superstærkt hold. Men det er aldrig nemt at vinde, for du er også nødt til at have heldet og være på det rette sted på det rette tidspunkt. Og du er nødt til at have den helt rigtige dag, siger Jakob Fuglsang til Lombardiet Rundts egen kanal.

Fuglsang viste ved løbets afslutning, at han havde den helt rigtige dag. På den sidste stigning sad han til sidst alene med Jumbo-Vismas George Bennett.

Danskeren forsøgte flere gange at rykke fra konkurrenten, men det var først, da han kørte kontra på et angreb fra Bennett, at han fik skabt hullet.

Afveg fra taktikken

Jakob Fuglsangs hev sejren i hus, efter han sidst på etapen ændrede sin taktik og satte nådestødet ind.

- Jeg vidste, at jeg nok ville være hurtigere end George (Bennett, red.) i en sprint, så mit primære mål var at blive med ham. Men da han angreb, forsøgte jeg at køre kontra, og heldigvis kunne jeg slå hullet, siger han.

Herfra så Fuglsang sig ikke tilbage, og derfor kunne han række hænderne i vejret og sikre sig sit andet af cykelsportens fem monumenter.

Sidste år vandt Jakob Fuglsang Liege-Bastogne-Liege, der også er et monument, men han er stadig sulten efter flere af de helt store triumfer.

- Jeg ved ikke, om det er et mesterværk. Jeg håber, at det ikke er det sidste, jeg vinder, siger han.

Sæsonens helt store mål for Jakob Fuglsang er Giro d'Italia, der begynder 3. oktober.

- Giroen er noget andet end et endagsløb, men jeg håber, at jeg kan finde den form, jeg har haft her i begyndelsen af sæsonen, siger han.

Med godt 40 kilometer tilbage af Lombardiet Rundt styrtede cykelfænomenet Remco Evenepoel. Efterfølgende undersøgelser på hospitalet har vist, at han har brækket sit bækken.