Tour de France

Er Froome klar til Tour de France? Eksperter er uenige

Det er tvivlsomt, om Chris Froome har, hvad der skal til for at køre Tour de France. Det mener Chris Anker Sørensen, mens Rolf Sørensen er uenig.

Med fire titler er Chris Froome den aktive rytter, der har vundet Tour de France flest gange.

På både torsdagens og fredagens etape af Critérium du Dauphiné viste Froome store svaghedstegn, da han lod sig falde tilbage i begge finaler og kom i mål lang tid efter sin holdkammerat og sidste års Tour-vinder, Egan Bernal.

At Froome sled med det, får TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen til at så tvivl om, hvorvidt den britiske superstjerne er klar til at optræde på INEOS' holdkort til dette års Tour de France.

- Torsdag var et svaghedstegn. Planen var, at han skulle deltage i INEOS' føringsarbejde, men han var vel svageste mand på holdet, og de kunne jo reelt ikke bruge ham til noget, forklarer han.

'Slet ikke i tvivl om, han kommer med'

Anderledes lyder det fra Rolf Sørensen. Han har svært ved at se, hvordan man kan afsætte en firedobbelt Tour-vinder.

- Chris Froome er ikke på vippen. Han er fuldstændig sikker på at komme med til Tour de France.

Det er en rolle, hvor man fuldstændig skal tilsidesætte sit eget ego. Det ved jeg ikke, om han er klar til

Chris Anker Sørensen om Froome som hjælperytter

Derfor mener Rolf Sørensen også, at Froome skal have den tid, det kræver for at få ham tilbage i fulde omdrejninger forud for løbet.

- Han har vist kun kørt fem løb siden sidste år. Så han skal have den ro, der skal til for at komme sig stille og roligt, siger han.

Egoet er for stort til at være hjælperytter

Torsdagens etape viste ellers en Froome med mere styrke end i tidligere løb efter hans voldsomme styrt under Critérium du Dauphiné sidste år. Men med 4,4 kilometer tilbage måtte han trække sig fra den føringsgruppe, som bestod af flere holdkammerater fra INEOS.

Og skal man tro Chris Anker Sørensen, er det helt essentielt, at INEOS kommer med et hold, der er helstøbt til Touren.

- De skal have nogen til at lede holdet på det flade, og de skal have nogen til at holde folk ude af problemer i sidevind. De har allerede syv bjergryttere. Der skal være plads til Luke Rowe og den unge Tao Geoghean Hart, som de gerne vil have med.

Kampen om en plads på holdkortet er altså tæt, og hvis det efterlader Chris Froome som en hjælperytter, tvivler Chris Anker Sørensen på, om stjernens ego kan holde til det.

- Jeg er enig med Rolf i, at Froome er en kæmpe stjerne, når man som ham har vundet Tour de France så mange gange. Men den her rolle som hjælperytter - hvordan træder han ind i den? Det er en rolle, hvor man fuldstændig skal tilsidesætte sit eget ego. Det ved jeg ikke, om han er klar til, siger han.

Chris Froome er tilbage på landevejen igen lørdag, når 4. etape i Critérium du Dauphiné køres.

Du kan se etapen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.00.