Cykling

Quick-Step-boss trækker kommentar tilbage: - Han skal ikke i fængsel

Deceuninck – Quick-Step-ejer, Patrick Lefevere, fortryder sine kommentarer om, at Dylan Groenewegen skal fængsles for involvering i et voldsomt styrt.

Nogle gange sker det, at man udtaler sig lidt for følelsesladet i sportens verden.

Det var også tilfældet, da Patrick Lefevere i kølvandet af sprinteren Fabio Jakobsens styrt i Polen Rundt kaldte den direkte involverede Dylan Groenewegens handlinger for "kriminelle".

På Twitter gav Lefevere udtryk for, at Jumbo-Visma-rytterens aktion ikke hører hjemme i cykling.

Det fik holdejeren til at sende en klage til UCI (Den Internationale Cykelunion, red), ligesom han anmeldte Groenewegen til polsk politi.

Fortryder sine kommentarerer

I den belgiske avis Het Nieuwsblad giver Patrick Lefevere nu udtryk for, at kommentarerne var skrevet i "kampens hede."

- Jeg har hørt Dylan Groenewegens undskyldninger. Jeg er ikke umenneskelig, og jeg forstår, at han selv var meget bevæget og ikke ønskede, at det skulle gå så galt for Fabio.

Holdejeren holder dog stadig fast i, at Groenewegens handlinger ikke var i orden.

- Han må tage konsekvenserne til sig, og vi fortsætter med at føre sag imod ham. Men han skal ikke i fængsel. Det var sagt i kampens hede, siger han.

Kører ikke, før sagen er afsluttet

Jakobsen er i bedring, og torsdag kunne man se billeder af rytteren gå ombord på et fly, der skulle tage ham til Holland, hvor han skal fortsætte sin behandling.

Jumbo-Visma-holdet har meddelt, at man ikke sender Groenewegen tilbage på landevejene, før sagen med UCI er afsluttet.

Kort efter styrtet var Groenewegen ude og undskylde sin involvering, og han sendte tanker til hollænderen, hvis helbred endnu var uvis.