Belgisk vidunderdreng bliver fløjet hjem liggende på ryggen

I en opdatering fra Remco Evenepoels hold søndag lyder det, at belgieren gør gode fremskridt efter sit styrt i Lombardiet Rundt.

Et brækket bækken og en beskadiget højre lunge.

Det belgiske cykelfænomen Remco Evenepoel slap nådigt fra sit uhyggelige styrt i Lombardiet Rundt lørdag. I værste fald kunne han have betalt den største pris af alle.

Deceuninck - Quick-Step-rytteren læste et skarpt venstresving helt forkert på nedkørslen fra Muro di Sormano, hvilket resulterede i, at han ramte ind i et stengærde, røg ud over en bro og flere meter ned i en kløft.

Et lægehold stormede ned til ham, iførte ham en halskrave, og 20-årige Evenepoel blev efterfølgende kørt til hospitalet i Como.

Her befinder han sig fortsat søndag, men forventningen er, at han snart kan rejse hjem til Belgien.

- Vi vil gerne informere jer om, at Remco Evenepoel havde en rolig nat på hospitalet, og at han gør gode fremskridt, oplyser Deceuninck - Quick-Step i en pressemeddelelse søndag.

Holdet skriver videre, at skadens karakter gør, at Evenepoel skal ligge på ryggen, når han i privatfly bliver transporteret til Belgien.

Deceuninck - Quick-Step håber, at det sker i løbet af de næste 24 timer.

Havde imponeret efter genstart

Helt sikkert er det, at Remco Evenepoels sæson sluttede lørdag i Lombardiet Rundt, som blev vundet af danske Jakob Fuglsang. Belgierens helt store mål i efteråret var ellers Giro d'Italia, der skulle have været hans første Grand Tour.

Efter genstarten af cykelsæsonen havde Evenepoel imponeret ved at vinde både Vuelta a Burgos og Polen Rundt.

Tidligere i august var en anden rytter fra Deceuninck - Quick-Step involveret i et voldsomt styrt.

Sprinteren Fabio Jakobsen røg i koma efter 1. etape i Polen Rundt.

Hollænderen måtte derudover gennemgå en fem timer lang operation, fordi han havde brækket alle knogler i ansigtet og mistet alle sine tænder.

Han lå i koma i to døgn.

Onsdag 12. august var Jakobsen kommet sig så godt, at han var i stand til at blive overflyttet til et hospital i hjemlandet.