Tour de France

- Et af det hårdeste løb nogensinde, siger dansker, der satte Froome og Thomas

Han ville gerne have været i udbrud på sidste etape af Criterium du Dauphiné, men Søren Kragh Andersen måtte tage til takke med en lidt anden bedrift.

- Det var et af de hårdeste cykelløb nogensinde. Det var fuld galop.

Konklusionen fra Søren Kragh Andersen var klar efter femte og sidste etape af Criterium du Dauphiné.

Angreb fra favoritterne allerede på etapens første stigning satte nemlig danskeren skakmat tidligt. Stik imod hans egne planer.

- Jeg ville gerne have været i udbrud, men jeg var ikke på niveau med de 20 bedste, der kørte af sted, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

- Jeg kørte faktisk meget godt, synes jeg. Men de kørte for stærkt op ad den første lille stigning til, at jeg kunne følge med de bedste.

Kørte fra Tour-vindere

Selvom den danske Team Sunweb-rytter ikke lykkedes med at ramme det udbrud, han ellers havde sat næsen op efter, kunne han alligevel notere en lille bedrift efter etapen.

Inden kategori 1-stigningen Col de la Colombière, der var en af dagens store udfordringer, sad han nemlig i gruppe med de to tidligere Tour de France-vindere Chris Froome og Geraint Thomas, og de imponerede ikke danskeren.

Jeg tror, Tour de France bliver åbent i år

Søren Kragh Andersen, cykelrytter

- Jeg kørte fra Froome og Geraint Thomas op ad Colombière, så jeg ved ikke, hvor gode de egentlig er.

Til gengæld har han store roser til Jumbo-Visma.

Selvom det hollandske holds kaptajn, Primoz Roglic, der ellers havde førertrøjen inden etapen, ikke stillede til start søndag, så vandt de etapen med amerikanske Sepp Kuss og pointtrøjen med Wout van Aert.

- Jumbo-Visma kørte et flot cykelløb i dag, selvom Roglic ikke var der. De kørte bare sindssygt stærkt igen i dag - især Wout van Aert, siger Søren Kragh Andersen.

Top-3 i Criterium du Dauphiné

  1. Daniel Felipe Martínez
  2. Thibaut Pinot +0.29
  3. Giullaume Martin +0.41

Kan give et åbent Tour de France

Criterium du Dauphiné var den sidste store test, inden Tour de France begynder om små to uger. Derfor har holdenes og rytternes kørsel givet en indikation på, hvordan den franske Grand Tour kan komme til at udspille sig.

- Jumbo-Visma kørte stærkt hele ugen, men jeg synes, alle holdene bag Jumbo-Visma er ret lige.

- Jeg synes ikke, INEOS kørte særligt stærkt. Ikke som de plejer i hvert fald. Så jeg tror, Tour de France bliver åbent i år. Jeg kan ikke lige sige, hvem der er den store favorit, især ikke efter Roglic væltede i går.

Søren Kragh Andersen er allerede udtaget til Tour de France, og selvom det ikke blev til nogen topplacering i Criterium du Dauphiné, er han positiv over de svar, han fik i løbet.

- Jeg synes, mine ben var gode, og det var god træning. Med lidt hvile, så tror jeg på, jeg er i god form, siger Søren Kragh Andersen.

Det er tredje år i træk, Søren Kragh Andersen skal køre Tour de France. Første gang han kørte løbet i 2018, kørte han syv dage i den hvide ungdomstrøje.

Tour de France begynder i Nice 29. august med en kuperet etape med start og mål i den sydfranske by.