Cykling

Froome og Thomas skuffer sportsdirektør: - De skal helt klart steppe op

De tidligere Tour de France-vindere Chris Froome og Geraint Thomas har ikke kørt godt nok i Critérium du Dauphiné, fastslår Ineos-sportsdirektør.

Efter fem Tour de France-sejre i træk ser Team Ineos, der tidligere hed Sky, ud til at være presset inden årets løb.

I både Tour de l’Ain og Critérium du Dauphiné har Jumbo Visma-holdet set stærkere ud, og de seneste dage har konkurrenterne kørt Chris Froome og Geraint Thomas agterud.

Lørdag var de tidligere Tour de France-vindere henholdsvis 27 og 16 minutter langsommere end etapevinderen, og sammenlagt er de 53:23 og 20:37 efter Jumbo-Visma-rytteren Primoz Roglic på førstepladsen.

- Froome skal helt klart steppe op. Det samme med Geraint, der også skal forbedre sig. De har ikke været gode nok her, men de har forberedt sig godt. De har gjort, hvad de kunne, så vi håber, det her løb vil hjælpe dem, siger Ineos’ sportsdirektør Gabriel Rasch til Cyclingnews.

Critérium du Dauphiné er traditionen tro det store optaktsløb til Tour de France, og her har Egan Bernal været den bedste Ineos-rytter – indtil han udgik med rygproblemer før 4. etape.

Virkelig, virkelig højt niveau

Smerterne fra en gammel rygskade er dog så begrænsede, at Ineos lod Bernal stå af for en sikkerheds skyld. Derfor er det stærke Jumbo Visma-hold stadig briternes største udfordring.

- Det ser ud til, alle har trænet virkelig godt, mens sporten har været lukket ned. Næsten alle de bedste ryttere er her, så niveauet er virkelig, virkelig højt, siger Gabriel Rasch.

Ifølge flere cykelmedier er Team Ineos’ Tour de France-mandskab så godt som på plads.

Dog skulle Chris Froome være på vippen i forhold til den sidste plads på holdet. Det store spørgsmål er så, om Chris Froome overhovedet er klar til Tour de France. Det er TV 2 SPORTs cykelsportseksperter Chris Anker Sørensen og Rolf Sørensen lidt uenige i.

- Jeg er enig med Rolf i, at Froome er en kæmpe stjerne, når man som ham har vundet Tour de France så mange gange. Men den her rolle som hjælperytter - hvordan træder han ind i den? Det er en rolle, hvor man fuldstændig skal tilsidesætte sit eget ego. Det ved jeg ikke, om han er klar til, siger Chris Anker Sørensen.

Søndag køres den sidste etape i Critérium du Dauphiné. Etapen vises direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.

Tour de France begynder den 29. august.