Cykling

Stjerne raser over 'livsfarlig' nedkørsel: - Det er en skændsel

Nedkørslen fra Col de Plan Bois på 4. etape i Critérium du Daupihiné sendte Jumbo-Vismas Steven Kruijswijk ud af løbet.

Se 5. og sidste etape på TV 2 SPORT

4. etape i det store forberedelsesløb til Tour de France bød på stor drama og store problemer for flere store navne.

Det stjernespækkede hold Jumbo-Visma måtte således vinke farvel til Steven Kruijswijk kort inde på etapen, da han styrtede på en nedkørsel efter omkring 30 kilometer og slog sin skulder af led.

Holdkammeraten Tom Dumoulin, der sammen med Kruijswijk og Primoz Roglic udgør en stærk kaptajn-trio til Tour de France, tordnede efterfølgende mod arrangørerne.

- Den nedkørsel var fuldstændig latterlig. Jeg er virkelig vred over det. De første kilometer af den var livsfarlige. Grus og dybe huller overalt, siger Tom Dumoulin til NOS.

- Det er en skandale, at nedkørslen var med i et løb. At de lægger sådan én i et løb... jeg er vred over det, og jeg har ondt af Stevie, for han var i fantastisk form. Jeg håber, han bliver klar til Touren, men selv hvis han bliver klar, er det ikke godt for hans forberedelser, siger han ifølge Cyclingnews.

Klassementsrytteren Emanuel Buchmann styrtede ligeledes på nedkørslen og udgik. Ifølge hans hold, Bora-Hansgrohe, slap han umiddelbart for brud, men var forslået og havde store smerter.

Rutineret tysker undrer sig

Den rutinerede tyske sprinter André Greipel bakker Tom Dumoulin op i kritikken.

- Jeg er virkelig overrasket over, hvor stille der har været blandt rytterne i Dauphiné-feltet vedrørende nedkørslen på 4. etape, skriver han på Twitter.

- Det var respektløst fra arrangørens side. De sætter rytternes ve og vel på spil med ét resultat: To potentielle klassementsudfordrere ude.

Gripel peger samtidig fingre ad sportsdirektørerne, fordi klassementsrytternes hold ifølge Gripel sender folk frem for at beskytte deres stjerne på en nedkørsel, som de vidste, var farlig.

- Hvorfor ikke holde sammen som ryttere og neutralisere os på de farlige stykker? spørger Greipel.

Flere stjerner i problemer

Senere på etapen kom Jumbo-Visma i nye problemer, da Primoz Roglic, der fører Critérium du Dauphiné, med godt 60 kilometer til mål styrtede.

Ifølge holdkammeraten Wout van Aert havde Roglic sat sig ind i holdbilen og var parat til at forlade løbet.

Han satte sig dog tilbage på cyklen og kom i mål uden tidstab, så han inden 5. og sidste etape fører løbet med 14 sekunder ned til Thibaut Pinot på andenpladsen.

Ifølge Jumbo-Visma-holdet bliver det inden søndagens etape besluttet, hvorvidt han stiller til start.

Den forsvarende Tour de France-vinder, Egan Bernal, stillede ikke til start på etapen, fordi han døjer med rygproblemer.