Cykling

Stjerner melder afbud til DM

Ingen Mads Würtz, Søren Kragh, Michael Valgren og Jakob Fuglsang. Til gengæld er Michael Mørkøv klar til at forsvare dannebrogstrøjen.

Cykelfans må kigge langt efter Mads Würtz Schmidt, Søren Kragh Andersen og Michael Valgren ved DM om en uge.

Ingen stiller til start i linjeløbet i fynske Middelfart.

- Holdet har egentlig sagt, at dem, der er på listen til Touren, ikke må tage hjem og køre. Og det er også for risikabelt med ekstra rejsedage og så videre, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

- Når jeg skal hjem fra Critérium du Dauphiné, kører jeg. Og når jeg skal til Nice (startbyen i årets Tour de France, red.), kører jeg også for ikke at skulle sidde i et metalrør oppe i luften.

Ærgerlig over DM-afbud

Under normale omstændigheder ville Würtz, der kører for Israel Start-Up Nation, ellers have rejst til Danmark efter Critérium du Dauphiné for at køre DM.

Og efterfølgende fra Danmark til Tour de France, der i år begynder 29. august.

- Det er noget anderledes, ja, og det er super ærgerligt, at jeg ikke kan komme hjem og køre DM. Det er også en fed rute i år, men desværre er tingene, som de er, lyder det fra den 26-årige randrusianer, der endnu ikke officielt er udtaget til årets Tour de France.

Årets DM-rute er en 11,7 kilometer lang rundstrækning i Middelfart med start og mål i Havnegade. Rytterne skal køre 17 omgange.

Valgren skal slappe af før Touren

Også Michael Valgren er ærgerlig over, at han ikke skal køre med om dannebrogstrøjen.

- Men omstændighederne gør bare, at det ikke kan lade sig gøre, siger han til TV 2 SPORT.

- Havde jeg ikke været af sted siden 23. juni - to måneder i træk - var jeg også rejst hjem og havde kørt DM. Nu vil jeg bare hjem (efter Critérium du Dauphiné, red.) og ligge lidt på sofaen og slappe af og køre de rigtige ting frem mod Touren, siger Valgren, der kører i NTT Pro Cyclings blå trøje.

NTT Pro Cycling udtager sit Tour de France-hold tirsdag.

Da TV 2 SPORT spurgte Søren Kragh Andersen (Sunweb), om han skulle køre DM, svarede han det samme som Würtz og Valgren:

- Nej.

Søren Kragh Andersen skal ligeledes køre Tour de France.

Ingen Fuglsang, men Mørkøv er klar

Jakob Fuglsang (Astana), der lørdag vandt monumentet Lombardiet Rundt, er heller ikke på startlisten til linjeløbet på Fyn. Det er til gengæld den forsvarende mester Michael Mørkøv (Deceuninck - Quick-Step).

- Det er en af de mest udfordrende ruter, jeg overhovedet har set til et DM, lød det fra Mørkøv til feltet.dk, efter han i slutningen af juni havde testkørt ruten i Middelfart.

Også andre store navne som Mads Pedersen (Trek-Segafredo), der er verdensmester, Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step), Niklas Eg (Trek-Segafredo), Lasse Norman Hansen (Alpecin-Fenix) og Alexander Kamp (Trek-Segafredo) kører med om dannebrogstrøjen.

Er du ikke i Middelfart 23. august, kan du se DM i linjeløb direkte på TV 2 SPORT fra klokken 13.15.

Fra klokken 10.15 kan kvindernes DM i linjeløb følges på samme kanal.

DM i enkeltstart køres i Slagelse 3. oktober.