Cykling

Danskerhold klager - vil have tilskuere til at bære mundbind

Det undrer Sunwebs Nicolas Roche og Søren Kragh Andersen, at tilskuerne langs landevejen i Frankrig ikke bærer mundbind.

Cykelsporten er vendt tilbage med et hav af restriktioner, som skal forhindre smitte med coronavirus.

Men særligt på ét punkt er der plads til forbedring, mener Sunweb. Cykelholdet har sendt en klage til rytternes fagforening (CPA) over, at tilskuerne ikke bærer mundbind langs vejen, når rytterne drøner forbi.

Det fortæller Sunweb-rytteren Nicolas Roche, der i sidste uge deltog i etapeløbet Critérium du Dauphiné i Frankrig.

- Vi følte ikke, at der var særlig mange, der havde det (mundbind, red.) på. Det har været rigtig fint i start- og målområderne, hvor de fleste har mundbind på.

- Men når vi kører på stigningerne, har de fleste ikke mundbind på. Vi har lavet en fuld rapport og sendt den til CPA, siger han ifølge cyclingnews.com.

Også Søren Kragh Andersen har et ønske om, at tilskuerne langs vejen bærer mundbind.

- Jeg kunne måske godt tænke mig at se, at tilskuerne ude på ruten havde masker på, siger danskeren til TV 2 SPORT.

Vigtigt at gøre Tour-arrangør opmærksom på problemet

Ifølge Nicolas Roche er det vigtigt at gøre løbsarrangøren ASO opmærksom på problemet, da ASO også står for at arrangere Tour de France, der begynder 29. august.

- Det er vigtigt at nævne alle problemerne nu, så der kan gøres noget ved det før Touren, siger den irske cykelrytter.

Sunweb er desuden på linje med flere prominente ryttere, der har erklæret sig utilfredse over lørdagens etape i Critérium du Dauphiné.

Her kørte rytterne ned ad bjerget Col de Plan Bois, hvor vejens beskaffenhed forårsagede et styrt, der tvang profiler som Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) og Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) til at udgå med skader.

Også Thibaut Pinot (FDJ) var i asfalten, men kørte videre trods smerter.

Critérium du Dauphiné blev vundet af EF-colombianeren Daniel Martinez. Sidste år vandt danske Jakob Fuglsang løbet, der fungerer som optaktsløb til Tour de France.