Cykling

Cecilie Uttrup vinder italiensk endagsløb

I sin fjerde start i år kørte Cecilie Uttrup Ludwig først over målstregen i Giro Dell'Emilia Donne.

Den danske FDJ Nouvelle Aquitianie-rytter Cecilie Uttrup Ludwig snuppede tirsdag en fornem sejr i det italienske.

Således vandt hun endagsløbet Giro Dell'Emilia Donne.

Uttrup Ludwig kørte først over målstregen alene på toppen af den legendariske San Luca-stigning i Bologna, skriver cykelmediet feltet.dk.

- Det var en mega fed dag. Vi arbejdede godt sammen som hold, og de andre passede bare på mig hele dagen, så jeg ikke skulle røre en finger. Og så vidste vi jo godt, at det bare var fuld smadder hen til bunden af stigningen, siger Cecilie Uttrup Ludwig til TV 2 SPORT.

- Jeg vidste godt, at med den her stigning, fordi den er så lang, så gjalt det om at have tålmodighed. Så jeg ventede egentlig bare til de sidste 400 meter, hvor jeg så satte mit angreb ind. Og det var så heldigt at holde.

- Det er den fedeste følelse i hele verden at køre først over målstregen med armene over hovedet. Der er ikke mange ting, der slår den følelse, siger hun.

Triumfen i Giro Dell'Emilia Donne var den 24-årige danskers første i denne sæson. Det var blot fjerde gang i år, hun stillede til start i et cykelløb.

I de øvrige er hun ikke sluttet dårligere end nummer 11.

DM og derefter tre løb på fem dage

Cecilie Uttrup Ludwig har mulighed for at følge op på sejren, når hun i weekenden stiller til start ved DM i Middelfart, hvor hun regnes blandt favoritterne.

- Jeg glæder mig. Det er altid fedt at køre på hjemmebane. Jeg håber, at der kommer en masse tilskuere, selv om det er corona-tider.

- Den (ruten, red.) er måske lidt en flad omgang, men det er typisk Danmark, desværre. Jeg kunne godt tænkte mig nogle flere bakker, siger hun med et grin.

- Men det skal nok blive sjovt. Vi skal nok få noget fyrværkeri i gang dér.

Dernæst venter en intens uge i Frankrig for Uttrup Ludwig.

Tirsdag 25. august skal hun køre GP de Plouay, to dage senere gælder det EM i linjeløb, inden hun lørdag 29. august slutter af med La Course by Le Tour de France.

- Der er så mange løb, der er fede at køre, så jeg glæder mig bare til den uge og håber, at jeg kan gøre det godt, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Du kan se kvindernes DM og EM samt La Course by Le Tour de France direkte på TV 2 SPORT.