Tour de France

Flere favorit-styrt har åbnet Touren: - Vi er mere forvirrede end inden Dauphiné

Criterium du Dauphiné skulle have givet svar forud for Tour de France, men styrt og skader har gjort det svært at forudsige den franske Grand Tour.

I mange år har cykelryttere og eksperter brugt Criterium du Dauphiné til at teste vandene inden Tour de France og forsøge at få et billede af, hvordan verdens største cykelløb kan udvikle sig.

Med den store omvæltning i cykelkalenderen i år har der været endnu færre løb til netop det, så der blev på forhånd set frem til de svar, Criterium du Dauphiné kunne give.

Hvem havde det bedste hold, Jumbo-Visma eller INEOS? Kunne Primoz Roglic køre fra Egan Bernal og hvad med alle outsiderne?

- Jumbo-Visma kørte sig i stilling til at være det hold, der skal besejres i Touren. De leverede en magtdemonstration med en en utrolig stærk Primoz Roglic, som nok ville have vundet, hvis han ikke var udgået.

- Egan Bernal så ud til at være fint kørende, inden han udgik, så ham er jeg ikke bekymret for, TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

Styrt og skader har skabt nye spørgsmål

Bekymringer kan der ellers være nok af hos flere af de forventede favoritter til Tour-sejren.

På næstsidste etape styrtede både Steven Kruijswijk og Primoz Roglic, og ingen af de to Jumbo-Visma-ryttere gennemførte løbet.

Det gjorde sidste års Tour de France-vinder Egan Bernal heller ikke. Colombianeren styrtede godt nok ikke, men rygproblemer tvang ham ud af løbet efter tredje etape.

- Det er jo en ret vild udvikling, og der er jo store spørgsmålstegn ved flere af dem, siger Chris Anker Sørensen.

- Vi fik svar på nogle spørgsmål, men jeg synes også, der kom endnu flere spørgsmål blæsende forbi, så man nærmest er mere forvirret, end man var inden Dauphiné.

Jeg tror vi får en uforudsigelig Tour, og det bliver meget svært at sige, hvem der kan vinde.

Rolf Sørensen

- Det kommer ikke til at ødelægge hans Tour de France

Trods skaderne til de tre Tour de France-profiler, så tror TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen stadig på både Primoz Roglic og Egan Bernal.

- Roglic er fuldkommen på toppen. Bernal har manglet en lille smule i Dauphiné, men de er stadig mine favoritter, og det er dem, duellen kommer til at stå imellem, siger Rolf Sørensen.

I Jumbo-Visma-lejren er de også stadig optimister, selvom et Roglic-styrt ikke lige var på menuen inden det franske løb.

- Jeg håber ikke, det kommer til at ødelægge hans Tour de France. Og jeg tror det heller ikke, siger Jumbo-Vismas Team Manager Richard Plugge til TV 2 SPORT.

Tidligere vinder skal steppe op

Hos Team INEOS var et af de spørgsmål, de skulle have besvaret, om den firedobbelte Tour-vinder Chris Froome skal med til Tour de France.

Men den 35-årige brite var ikke i nærheden af at sidde med de bedste på nogen af de fem etaper, og samlet slutter han næsten halvanden time efter vinderen Daniel Martinez.

- Chris skal steppe en smule op, hvis han skal gøre det godt i Touren, siger Team INEOS ledende sportsdirektør Gabriel Rasch.

Heller ikke den danske Sunweb-rytter Søren Kragh Andersen var imponeret af det, han så fra Chris Froome og for den sags skyld holdkammeraten Geraint Thomas.

- Jeg kørte fra Froome og Geraint Thomas op ad Colombière, så jeg ved ikke, hvor gode de egentlig er.

Outsidere i problemer

Det var ikke kun de helt store favoritter til den samlede sejr i Tour de France, der kom i problemer i Criterium du Dauphine.

På næstsidste etape var sidste års nummer fire i Touren, Emanuel Buchmann, nemlig også en tur i asfalten og måtte efterfølgende udgå.

Også Nairo Quintana, der tre gange tidligere har været på podiet i Touren måtte opgive at gennemføre løbet.

Colombianeren har ellers haft en fremragende sæson efter skiftet til Arkea-Samsic, men smerter i knæet, han pådrog sig i et træningsstyrt i starten af juli, giver stadig problemer.

- Mine ben var gode, men jeg havde smerter i knæet, siger Nairo Quintana på twitter.

- Jeg foretrak at give op i dette løb med Tour de France in mente.

- En meget anderledes Tour

Men selvom flere af outsiderne altså kommer ud af Criterium du Dauphiné i problemer, så er Chris Anker Sørensen ikke i tvivl om, at flere ryttere nok skal presse de store favoritter.

- De svar, vi trods alt fik, var, at der er rigtig mange, der kan følge med. Det er uhyre tæt, siger Chris Anker Sørensen.

- Lige nu ser man en tegning til, at det er Jumbo-Visma og INEOS, der skal have en episk duel.

- Emanuel Buchmann viste, han var i god form. Thibaut Pinot manglede lige en anelse, men han viste, han er på vej. Hans psyke bekymrer mig dog.

- Jeg tror mere på Tadej Pogačar, som kørte en fremragende sidste etape, og sidste år blev han nummer tre i Vueltaen. Han ser ud til at få den timet fint og bliver bedre og bedre. Jeg regner ham som en af podiekandidaterne.

Alle disse bejlere kan komme til at udnytte det spil, der er mellem INEOS og Jumbo-Visma.

- Jeg tror vi kommer til at se et meget anderledes Tour de France i år. Jeg tror vi får en uforudsigelig Tour, og det bliver meget svært at sige, hvem der kan vinde, siger Rolf Sørensen.

Tour de France starter den 29. august med en kuperet etape med start og mål i den sydfranske by Nice.

Klassementsrytterne skal dog være klar fra start, for allerede på anden etape skal de over de første store bjerge.