Tour de France

Valgren på Tour-holdet: Her er de otte udvalgte hos Riis og NTT

Danske Michael Valgren er som ventet en del af Tour de France-udtagelsen hos NTT Pro Cycling Team.

For sjette gang i karrieren og sjette år i træk stiller 28-årige Michael Valgren til start i verdens største etapeløb, Tour de France.

Det blev officielt tirsdag formiddag, hvor Bjarne Riis' hold, NTT, udtog sit hold til dette års Tour.

NTT's otte ryttere i Tour de France

  • Giacomo Nizzolo
  • Domenico Pozzovivo
  • Michael Valgren
  • Ryan Gibbons
  • Edvald Boasson Hagen
  • Max Walscheid
  • Michael Gogl
  • Roman Kreuziger

- Ét ord omkring det at blive udtaget igen - fantastisk. Touren er det største løb i sæsonen, og det er et mål for alle ryttere, og jeg er heldig at blive udtaget for sjette gang nu. Forhåbentlig kan jeg tage en etapesejr i år.

- Bjarne Riis kommer til at lægge pres på os. Han er en mand, der godt kan lide at lægge en vild taktik nogle gange og tage en chance, og det er også det, vi har brug for. Så det bliver uden tvivl 21 interessante etaper, siger Valgren til holdets hjemmeside, hvor team manager Bjarne Riis også kalder holdudtagelsen for et svært valg.

Norske forventninger til Valgren

Den rutinerede nordmand Edvald Boasson Hagen, der skal køre sit tiende Tour de France, var en del af online-sessionen, hvor NTT udtog sit hold. Forholdt TV 2 SPORTs spørgsmål om, hvad man kan forvente af hans danske holdkammerat i Touren, var Boasson Hagen klar i mælet.

- Forhåbentlig kan Michael Valgren vinde en etape eller to. Det ser ud til, der er flere etaper, der passer til ham, hvor han kan jagte etapesejren. Jeg vil hjælpe ham med at komme i udbrud, for det er hans største chance at vinde en etape fra et udbrud.

- Det skal nok blive sjovt, for hans form er opadgående, selvom han er i god form i forvejen, så det bliver spændende at følge ham og hjælpe ham, lød det fra den norske rytter.

Hurtige ryttere på Tour-holdet

Udtagelsen bærer desuden præg af, at NTT skal jagte etapesejre på de flade etaper med den stærke sprinter Giacomo Nizzolo. Også her kan Boasson Hagen få en rolle med sin erfaring fra spurterne.

På holdet finder man to debutaner i form af Ryan Gibbons og Max Walscheid, og generelt får hele sammensætningen af Tour-holdet norske Edvald Boasson Hagen til at glæde sig til sit tiende Tour de France.

- Hvert Tour de France er specielt, og det er svært at blive udtaget. Alle professionelle cykelryttere vil køre Tour de France, så det er en speciel dag, når Tour-holdet kommer ud. Heldigvis er jeg med for tiende gang.

- Jeg er virkelig glad og ser frem til tre uger i Frankrig med et stærkt hold. Der er mange muligheder, så forhåbentlig venter der også en masse succes, sagde Boasson Hagen i forbindelse med online-udtagelsen.

Tour de France begynder lørdag den 29. august med 1. etape omkring Nice. Hele løbet kan følges på TV 2 og TV 2 PLAY frem til søndag den 20. september.

Her kan du få hele overblikket over sendeplanen fra Tour de France.