Tour de France

Bjarne Riis har Tour-planen klar

Bjarne Riis og NTT kommer som udgangspunkt til at køre efter etapesejre i Tour de France, der begynder om mindre end to uger.

Holdet er udtaget, og snart sætter Bjarne Riis kurs mod Nice, hvorfra Tour de France-starten går i år.

Planen for NTT Pro Cycling i verdens største etapeløb er at køre med om etapesejrene.

- Det kommer til at være vores hovedmål, siger Bjarne Riis i en pressemeddelelse fra det sydafrikanske hold, hvor han er øverste sportslige chef.

- Så kan vores eneste fyr i klassementet være (Domenico) Pozzovivo. Jeg ved, at Roman (Kreuziger) blev nummer 16 sidste år, men vi må se det hele an, da der kan ske meget forud for løbet.

- Men fra begyndelsen vil vi ikke have et stort fokus på klassementet, men i stedet på etapesejre og alle typer af dem, da vi har et hold, der kan køre med i spurterne, massespurterne, på mellemetaperne og forhåbentlig også på nogle af bjergetaperne.

12 muligheder for en etapesejr

NTT-holdejer Douglas Ryder uddyber, at NTT har 12 muligheder for at vinde en etape i Tour de France.

Den uge bliver meget vanskelig - mange vil lide, og forhåbentlig kan vi gemme nogle kræfter til det.

Bjarne Riis

I den første uge er det på 1., 3., 5. og 7. etape, siger han, og holdets store drøm er at se Giacomo Nizzolo i gult efter åbningsetapen.

Som mange andre hold brugte NTT og Bjarne Riis også Critérium du Dauphiné i sidste uge som forberedelse til Tour de France. Og her fik han gode idéer til, hvordan NTT kan opnå de ønskede resultater.

- Der bliver kørt cykelløb på en lille smule anderledes måde, og det er lige før, jeg vil sige, at det er helt vildt, sagde Bjarne Riis til TV 2 SPORT søndag.

- Jeg tror, det er en god idé at spare lidt på krudtet i begyndelsen af Touren, så der er noget til den sidste del. For jeg tror, der er mange, der brænder ud i den sidste del af Touren.

Nogen kommer til at betale prisen for hårdt Dauphiné

Foruden konkurrerende ryttere lagde Riis mærke til duellen mellem Jumbo-Visma og INOES.

- Dauphiné var meget, meget hårdt. Nogen kommer til at betale prisen for det, mens andre kommer styrket ud. Der er en kæmpe kamp mellem Jumbo-Visma og INOES - helt sikkert - men det bliver interessant.

Jeg er glad for at være tilbage i Touren igen. Det er et stykke tid siden - for længe vil jeg sige

Bjarne Riis

- Mange ryttere gik rigtig dybt her og vil bøde for det i de kommende dage, men det må de om. Hvad, der er vigtigt, er, at vi tager hånd om vores hold, gør de rigtige ting og kører intelligent i Touren, fordi for et hold som vores er det vigtigt, siger Riis i pressemeddelelsen og gentager, at han tror på en hård sidste uge i Tour de France:

- Jeg tror, at den uge bliver meget vanskelig - mange vil lide, og forhåbentlig kan vi gemme nogle kræfter til det.

Det er første gang siden 2014, Riis er tilbage i Tour de France i en sportslig rolle.

- Jeg er glad for at være tilbage i Touren igen. Det er et stykke tid siden - for længe vil jeg sige, men jeg er spændt på at se, om vi kan levere nogle gode resultater til holdet, siger 56-årige Bjarne Riis.

NTT's Tour-hold

  • Giacomo Nizzolo
  • Domenico Pozzovivo
  • Michael Valgren
  • Ryan Gibbons
  • Edvald Boasson Hagen
  • Max Walscheid
  • Michael Gogl
  • Roman Kreuziger

Tour de France begynder i Nice lørdag 29. august og kan følges direkte på TV 2.